Amikor filmet nézünk, feltételezzük, hogy a színészek minden percben színészkednek, és meg sem fordul a fejünkben, hogy valódi érzelmeket látunk a képernyőn. Pedig a rendezők gyakran úgy érik el a kívánt hatást, hogy a színészeket olyan helyzetbe sodorják, ami érzelmi reakciót vált ki belőlük.

Néha a véletlenek, néha szándékos rendezői húzás eredménye a valós érzelem a mozivásznon

A Bright Side segítségével összegyűjtöttünk 8 filmjelenetet, amiben a színészek nem színészkedtek, és valódi érzelmeket mutattak.

Bill Murray és Dan Aykroyd (Szellemirtók)

Filmjelenetek Improvizacio Bill Murray És Dan Aykroyd Szellemirtok

A könyvespolc leborulása Peter, Ray és Egon mögött nem szerepelt a forgatókönyvben. A szerencsés véletlen hatására a jelenetben szereplő színészek ijedten néztek a hátuk mögé. Ezután Bill Murray Aykroydra nézett, és megkérdezte, történt-e már vele ilyen korábban. A rendezőnek pedig elnyerte a tetszését az improvizáció, így bennehagyta a filmben.

Georgie Henley (Narnia Krónikái)

Filmjelenetek Improvizacio Georgie Henley Narnia Kronikai

A film rendezője, Andrew Adamson úgy döntött, nem mutatja meg a fiatal színésznőnek a felépített filmdíszletet. Így az a jelenet, amiben Lucy besétál a szekrénybe, és megpillantja Narnia havas erdőjét, a színésznőnek is az első alkalom volt, az őszinte reakcióját láthatjuk.

Chris Langham (Bryan élete)

Filmjelenetek Improvizacio Chris Langham Bryan Elete

A jelenetben, amikor Poncius Pilátus felszólítja a katonákat, hogy ne merészeljenek nevetni, az extráknak valóban nehéz volt visszatartaniuk a kuncogást. Arra kérték őket, hogy ne nevessenek, csak álljanak egyhelyben, de nem mondták el nekik, hogy mit fog csinálni és mondani Michael Palin karaktere. Valójában Palinnak is küzdenie kellett a nevetés visszatartásával.

Kate Winslet (Titanic)

Filmjelenetek Improvizacio Kate Winslet Titanic

A Titanic jelenetében, amikor Rose Jack után kutat a vízzel teli folyosókon, a Csendes-óceán vizét használták. Rose reakciója a jeges vízre, ahogy először belemerül azért tűnik olyan élethűnek, mivel tényleg rendkívül hideg volt, Kate Winsletnek egyáltalán nem kellett megjátszania magát.

Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Jaeden Martell (Az)

Filmjelenetek Improvizacio Finn Wolfhard Sophia Lillis Jaeden Martell Az

A garázsjelenet leforgatása előtt a gyerekszínészek nem látták Bill Skarsgårdot teljes sminkben és jelmezben. Ezért amikor először látják az ijesztő bohócot, valódi félelem csillog a szemükben.

Tom Hiddleston (Thor)

Filmjelenetek Improvizacio Tom Hiddleston Thor

Az Odint alakító Anthony Hopkins lehetőséget kapott, hogy megcsillogtassa tehetségét a Thor száműzetését tartalmazó jelenetben. A rendező engedte Hopkins-t improvizálni, aki egy olyan erős monológot adott elő, ami mindenkit megríkatott a forgatáson, beleértve Tom Hiddlestont is.

Tom Felton (Harry Potter és a Titkok kamrája)

Filmjelenetek Improvizacio Tom Felton Harry Potter És A Titkok Kamraja

A második Harry Potter-film végén Dumbledore Hagridot dicsőíti, amit a diákok ovációja követ. A Mardekár-házat leszámítva mindenki állva tapsol. Crak is feláll tapsolni, és Draco Malfoy állítja meg. Valójában ez nem szerepelt a forgatókönyvben, a Crak-ot alakító színész, Jaimie Waylett elfelejtette, hogy neki nem kell felállnia, és Tom Felton azért húzta vissza, hogy ne tegye tönkre a jelenetet.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson (Harry Potter és a Főnix Rendje)

Filmjelenetek Improvizacio Daniel Radcliffe Rupert Grint Emma Watson Harry Potter És A Fonix Rendje

Harry, Ron és Hermione a Griffendél-ház közös helyiségében ülve tárgyalják meg Harry első csókját. Hermione az érzelmekről beszél, és azt mondja „Te egy teáskanál érzelmi szintjén állsz”. Ez a sor a könyvben és a forgatókönyvben is szerepelt, de kimondva olyan nevetségesen hangzott, hogy a három színészből kitört a nevetés.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet