Idén már 17. alkalommal kerül megrendezésre a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle, ahol ebben az évben a ContextUs is képviselteti magát a fesztiválnak otthont adó Kolozsváron.

Az október 4-én kezdődő filmes esemény programjában 11 másik város is érintett, méghozzá Székelyudvarhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Szeben, Nagyvárad, Szatmárnémeti, Arad, Temesvár és Gyergyószentmiklós.

Külön érdekesség, hogy az idén 3. alkalommal zajló, Filmgalopp verseny, idén dokumentumfilmes vonatkozással bír.

Az előválogatóban bekerült művek igen izgalmasnak és változatosnak ígérkeznek, főként fiatal és „friss” erdélyi alkotók, Erdélyben készült filmjeit láthatjuk.

17. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle / Zilele Filmului Maghiar, ed. 17

17. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemle / Zilele Filmului Maghiar szpot www.filmtettfeszt.ro / www.zilelefilmuluimaghiar.ro animáció: Bertóti Attila ze…

A fődíj 1 millió forint, ami idén trófeával is kiegészül, valamint közönségdíj is kiosztásra kerül az utolsó estén. A vetítésekkel egyidejűleg az interneten is elérhetővé válnak az alkotások, ezáltal nyílik lehetőség a szavazásra. Az versenyben induló, 7 alkotás a következő:

Bartincki Tamara: Domboldali portrék
Búzási Gyopár-Orsolya: Babuka a fűben

Dezső Mátyás: Világszép Gyilkos-tó
Bán Attila: A testépítő

Simó Ibolya: MONYO+BABA
Simó Ibolya: Tomi, Ervin és az iskola
Püsök Botond: Angela

Utóbbi három rendező már az előző években is ígéretes munkával indult a versenyprogramban, sőt Püsök Botond Kendeffy című alkotását 2016–ban közönségdíjjal jutalmazták, így méltán mondhatjuk, hogy tehetséges rendezők ígéretes alkotásaira számíthatunk az idei eseményen is.

A ContextUs az október 8-ig tartó fesztivált követően egyaránt beszámol a fontosabb eseményekről és díjazottakról is.

 –

Facebook oldal: ITT

Időpont: 2017. október 4.-8.

Vetítési helyszínek: Kolozsvár, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Szeben, Nagyvárad, Szatmárnémeti, Arad, Temesvár, Gyergyószentmiklós.

Behopp: Ingyenes

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet