Február 17. és 19. között kerül megrendezésre a filozófia és irodalom viszonyát érintő konferencia Budapesten az Eötvös József Collegium jóvoltából. A programsorozat alatt rengeteg érdekes előadást hallhatunk még tanulmányaikat folytató kutatóktól.

Az Esti Kérdések: Filozófia és Irodalom nevű konferencia február 17. és 19. között kerül megrendezésre Budapesten az Eötvös József Collegium Filozófia műhelye által. A konferencia elsősorban azzal a kérdéskörrel foglalkozik, hogy milyen viszonyban áll egymással a filozófia és az irodalom, valamint ennek megnyilvánulási formáival. A tudományos előadások célja, hogy a még tanulmányaikat folytató kutatók segítségével, kutatási témáikkal rájöjjünk arra, hogy ma mit gondol a filozófia az irodalomról és az irodalom a filozófiáról.

Az egész hétvégét felölelő konferencia megannyi plenáris ülést, irodalmi és filozófiai vitát, kerekasztal-beszélgetést tartogat az érdeklődők számára. Négy nagy szekcióra osztották, ahol a filozófia megjelenését vizsgálják az irodalomban és fordítva.

A magyar nyelvű előadásokra a részvétel mindenki számára ingyenes.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. 02. 17. – 02. 19.

Helyszín: Eötvös József Collegium, Budapest

Címlapfotó: az esemény hivatalos Facebook-oldala.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.