Február 17. és 19. között kerül megrendezésre a filozófia és irodalom viszonyát érintő konferencia Budapesten az Eötvös József Collegium jóvoltából. A programsorozat alatt rengeteg érdekes előadást hallhatunk még tanulmányaikat folytató kutatóktól.

Az Esti Kérdések: Filozófia és Irodalom nevű konferencia február 17. és 19. között kerül megrendezésre Budapesten az Eötvös József Collegium Filozófia műhelye által. A konferencia elsősorban azzal a kérdéskörrel foglalkozik, hogy milyen viszonyban áll egymással a filozófia és az irodalom, valamint ennek megnyilvánulási formáival. A tudományos előadások célja, hogy a még tanulmányaikat folytató kutatók segítségével, kutatási témáikkal rájöjjünk arra, hogy ma mit gondol a filozófia az irodalomról és az irodalom a filozófiáról.

Az egész hétvégét felölelő konferencia megannyi plenáris ülést, irodalmi és filozófiai vitát, kerekasztal-beszélgetést tartogat az érdeklődők számára. Négy nagy szekcióra osztották, ahol a filozófia megjelenését vizsgálják az irodalomban és fordítva.

A magyar nyelvű előadásokra a részvétel mindenki számára ingyenes.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. 02. 17. – 02. 19.

Helyszín: Eötvös József Collegium, Budapest

Címlapfotó: az esemény hivatalos Facebook-oldala.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet