Fischer Ádám ismét a demokráciáért és a szabadságért énekel

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a közös éneklést, írja a HVG. Az első alkalom a Szabadság téri német megszállási emlékmű elleni tiltakozás volt.

Verditől a Nabucco és Beethoventől az Örömóda is elhangzik majd június 19-én a Szabadság téren, ahol a „Tiszta emlékezettel a szabadságért, a demokráciáért” nevű csoport szervez közös éneklést Fischer Ádámmal, Fischer Iván bátyjával.

Fischer Ádám Karmester
Fischer Ádám Karmester / Fotó: Mti

Fischer Ádám Kossuth-díjas karmester többször beszélt arról, hogy őt sérti az emlékmű, mert az ő nagyszüleit is azok hurcolták el, akiknek most kisebbíteni akarják bűneit.

A karmestert egyébként a napokban díjazták Washingtonban. A Kennedy Központ 2005 óta ítéli oda a Gold Medal in the Arts kitüntetést olyan személyeknek, akik kiemelkedő pályafutásuk révén a viág legjelentősebbjei közé tartoznak és inspirálóan hatnak a nemzetközi művészeti életben.

10 év után ismét elkészült a kulturális elit lista: Nádas és Alföldi is az élen

A HVG számolt be az eredményekről, melynek előzménye 10 évvel ezelőtt volt. A felmérés során a magyar kulturális és tudományos élet 458 elismert tagja szavazott. Őket interjúvolták meg arról, hogy kiket tartanak a kortárs magyar kultúra legtekintélyesebb szereplőinek. Releváns megjegyezni, hogy a megkérdezettek csupán 14 nő nevét említették meg a 102 férfival szemben.

Fischer Ádám mellett öccse, Fischer Iván, Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző is megkapják a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját (Gold Medal in the Arts) kedden az Egyesült Államok nagykövetének budapesti rezidenciáján.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk