Változások a hvg.hu-nál, távozik a belpolitika rovatvezetője

Két munkatárs, D. Bányász Gergő, a belpolitikával foglalkozó Itthon rovat vezetője és Molnár János, a Gazdaság rovat vezetője is távozik a hvg.hu éléről.

A Media1 információi szerint D. Bányász Gergő és Molnár János is távozik jelenlegi pozíciójából. Előbbi az Itthon, míg utóbbi a Gazdaság rovatot vezette. D. Bányász 7 hónap után távozik, míg Molnár 3 év után int búcsút az általa irányított rovattól.

D. Bányász Gergő Hvg
D. Bányász Gergő / Fotó: Media 1

A lap értesülései szerint D. Bányász maga kezdeményezte a távozását. Azonban ha nem tudnak megegyezni, cégen belül más feladatot kaphat. Mint ismert, a HVG Zrt. egy új, fizetős internetes oldalt indít hamarosan. Ezt megerősítette Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu felelős szerkesztője is, aki elmondta, már tesztelik az új terméket, és a hvg.hu-val párhuzamosan működik majd. Vélhetően ott foglalkoztatják majd D. Bányászt. Molnár János, aki korábban az MTI-nél dolgozott külpolitikai újságíróként, esetében viszont biztosan elmondható, hogy távozik, közös megyezéssel.

Távozott a Közmédia sporthír-főszerkesztője, meglehet, Áder János fia miatt

Az elmúlt években Balogh Péter Dávid alá tartozott az M1 nemzeti hírtévé mellett az állami rádiók ( Petőfi, Kossuth, Bartók és a Dankó Rádió), valamint az MTI hírügynökségi sporthírszolgáltatása. Azonban a értesülései szerint július elsejével távozott posztjából. Nagyjából 30-40 munkavállaló tartozott Balogh felügyelete alá, de ennél nagyobb volt a hatalma.

D. Bányász Gergő a Media1-nek megerősítette a hírt, aki elmondta, július 31-ig dolgozik a hvg.hu-nál. Barátságos légkörben zajlanak a tárgyalások, mint mondta. Vélhetően külsős vagy más formában foglalkoztatnák tovább, mint mondta. Azonban ha nem tudnak megegyezni, akkor a nemrégiben Szöllősi Györgyivel, a Hír TV volt műsorvezetővel létrehozott közös cégébe kapcsolódik érdemben.

A 2001-ben és 2003-ban az év parlamenti tudósítója kitüntetést is elnyerő D. Bányász utódját egyelőre keresi a hvg.hu. Molnár feladatait Gyükeri Mercédesz veszi át.

Nagy Iván a Media1 érdeklődésére elmondta, “annak idején mindkét kolléga különleges helyzetben vette át az adott rovat vezetését.” Mint ismert, a Gazdaság rovatot annak idején stabilizálni kellett, ezt a feladatot vette át Molnár János.

Nagy Iván Zsolt Hvg
Nagy Iván Zsolt, A Hvg.hu Felelős Szerkesztője / Fotó: Hvg

Mint Nagy elmondta, 3 éven keresztül megfelelően végezte a munkáját, azonban úgy érzi, eljött a pillanat, amikor “új lendületre van szüksége” a rovatnak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az Itthon esetében a rovatot addig vezető Gergely Mártont annak idején egy nagyon fontos másik feladatra kértük fel, elősegítve a HVG hetilap és a hvg.hu integrációját, ezért meg kellett oldani a rovat vezetését. Ekkor kértem fel D. Bányász Gergőt, hogy vállalja el a rovat vezetését, amire Gergő azonnal igent mondott. Gergő sikeresen vezette a rovatot olyan kiemelt időszakokban, mint például az EP-választás, pedig Gergő nem az online világból érkezett. Gergővel most abban maradtam, hogy folytassuk a beszélgetéseket arról, hogy milyen feladatot tudunk neki találni cégen belül. Ez még nincs lezárva, de remélem nem szakad meg vele a munkakapcsolat.[/perfectpullquote]

– mondta Nagy Iván Zsolt, aki hozzátette, nagyon hálás Molnár Jánosnak és D. Bányász Gergőnek is, hogy ott, az adott helyzetben beugrottak, és elvégezték a rájuk bízott feladatokat.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk