Két munkatárs, D. Bányász Gergő, a belpolitikával foglalkozó Itthon rovat vezetője és Molnár János, a Gazdaság rovat vezetője is távozik a hvg.hu éléről.

Hirdetés

A Media1 információi szerint D. Bányász Gergő és Molnár János is távozik jelenlegi pozíciójából. Előbbi az Itthon, míg utóbbi a Gazdaság rovatot vezette. D. Bányász 7 hónap után távozik, míg Molnár 3 év után int búcsút az általa irányított rovattól.

D. Bányász Gergő / Fotó: Media 1

A lap értesülései szerint D. Bányász maga kezdeményezte a távozását. Azonban ha nem tudnak megegyezni, cégen belül más feladatot kaphat. Mint ismert, a HVG Zrt. egy új, fizetős internetes oldalt indít hamarosan. Ezt megerősítette Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu felelős szerkesztője is, aki elmondta, már tesztelik az új terméket, és a hvg.hu-val párhuzamosan működik majd. Vélhetően ott foglalkoztatják majd D. Bányászt. Molnár János, aki korábban az MTI-nél dolgozott külpolitikai újságíróként, esetében viszont biztosan elmondható, hogy távozik, közös megyezéssel.

Távozott a Közmédia sporthír-főszerkesztője, meglehet, Áder János fia miatt

Az elmúlt években Balogh Péter Dávid alá tartozott az M1 nemzeti hírtévé mellett az állami rádiók ( Petőfi, Kossuth, Bartók és a Dankó Rádió), valamint az MTI hírügynökségi sporthírszolgáltatása. Azonban a értesülései szerint július elsejével távozott posztjából. Nagyjából 30-40 munkavállaló tartozott Balogh felügyelete alá, de ennél nagyobb volt a hatalma.

D. Bányász Gergő a Media1-nek megerősítette a hírt, aki elmondta, július 31-ig dolgozik a hvg.hu-nál. Barátságos légkörben zajlanak a tárgyalások, mint mondta. Vélhetően külsős vagy más formában foglalkoztatnák tovább, mint mondta. Azonban ha nem tudnak megegyezni, akkor a nemrégiben Szöllősi Györgyivel, a Hír TV volt műsorvezetővel létrehozott közös cégébe kapcsolódik érdemben.

A 2001-ben és 2003-ban az év parlamenti tudósítója kitüntetést is elnyerő D. Bányász utódját egyelőre keresi a hvg.hu. Molnár feladatait Gyükeri Mercédesz veszi át.

Nagy Iván a Media1 érdeklődésére elmondta, “annak idején mindkét kolléga különleges helyzetben vette át az adott rovat vezetését.” Mint ismert, a Gazdaság rovatot annak idején stabilizálni kellett, ezt a feladatot vette át Molnár János.

Nagy Iván Zsolt, a hvg.hu felelős szerkesztője / Fotó: HVG

Mint Nagy elmondta, 3 éven keresztül megfelelően végezte a munkáját, azonban úgy érzi, eljött a pillanat, amikor “új lendületre van szüksége” a rovatnak.

Az Itthon esetében a rovatot addig vezető Gergely Mártont annak idején egy nagyon fontos másik feladatra kértük fel, elősegítve a HVG hetilap és a hvg.hu integrációját, ezért meg kellett oldani a rovat vezetését. Ekkor kértem fel D. Bányász Gergőt, hogy vállalja el a rovat vezetését, amire Gergő azonnal igent mondott. Gergő sikeresen vezette a rovatot olyan kiemelt időszakokban, mint például az EP-választás, pedig Gergő nem az online világból érkezett. Gergővel most abban maradtam, hogy folytassuk a beszélgetéseket arról, hogy milyen feladatot tudunk neki találni cégen belül. Ez még nincs lezárva, de remélem nem szakad meg vele a munkakapcsolat.

– mondta Nagy Iván Zsolt, aki hozzátette, nagyon hálás Molnár Jánosnak és D. Bányász Gergőnek is, hogy ott, az adott helyzetben beugrottak, és elvégezték a rájuk bízott feladatokat.

Hirdetés