12 évvel ezelőtti fotója kapcsán beszélt Florence Welch, a Florence + The Machine énekesnője karrierje indulásáról és pszichés problémáiról.

DIY videóklip az erdőben

Florence Welch legutóbb Anna Wintour virtuális Met Gáláján idézte fel a múltat és énekelt, most pedig az Instagram-oldalán nosztalgiázott. Egészen pontosan egy 2008-ban készült képet posztolt. Ebben az évben jelent meg a Florence + The Machine Dog Days Are Over című slágere debütáló albumukról, a Lungs-ról, amellyel elkezdődött az együttes szédítő pályafutása.

Florence Welch Instagram 2
Florence Welch / Fotó: Charley Gallay

Nincs miért csodálkozni tehát, ha Welch visszagondol arra, honnan is indult el a hírnévig vezető úton. Az ominózus kép a fenti szám klipjének forgatásán készült. A tarka bohócjelmez-szerű maskarába és bordó csizmába öltözött énekesnő úgy tűnik, mint aki teljesen elmerült a gondolataiban.

Florence and the Machine, Foo Fighters… Nem bírunk magunkkal, annyira elszállós a Sziget Fesztivál 2019 fellépőinek listája

Ed Sheeran után megindult a bejelentészápor, a Sziget szervezői 24 új zenekart és előadót hoztak nyilvánosságra, köztük több világsztárral és „izgalmas, friss feltörekvő nevekkel” – ahogy ezt korábban Kádár Tamás főszervező már előrevetítette. – mondta a főszervező. „2018-ban egy olyan középtávú stratégiát dolgoztunk ki, ami lehetőséget ad arra, hogy magasabbra tegyük a mércét és teljesíteni tudjuk a látogatóink elvárásait.

„Baby. A Dog Days forgatásán @bomteard-del”

– írta a képhez. A klipet a sydenhami erdőben forgatták. A videóban a huszonéves Welch átalakulását látjuk, amint először menekül a furcsa társaság elől, aztán pedig jelmezben és arany sminkkel beáll közéjük bulizni.

https://www.instagram.com/p/CAF2gB5DCIr/

„Poénból csináltam. Egyetlen kameránk volt, azzal mentünk be az erdőbe. Megkértem apukámat, hogy öltözzön be bohócnak ő is, és egy barátom unokaöccse volt a gyerekbohóc. Mi raktuk fel a díszeket is. Elég furán néztek ránk a kutyasétáltatók. Jó buli volt”

– meséli a klipről Welch.

Úgy gondolta, nem elég jó

Welch már korábban beszélt arról, hogy zeneipari karrierjének elején nem volt minden teljesen rendben a magánéletében, függőséggel küzdött és utálta magát.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nosztalgiával és ugyanakkor félelemmel tekintek vissza arra az időszakra… Nem tudom, hogy a társadalmi nyomás vagy a genetikai hajlam miatt perfekcionista és szorongó vagyok (az étkezési zavar és a függőség gyakran előfordul a családomban), de aztán valamikor út közben megtanultam, hogy nincs igazam, nem vagyok elég jó, nem vagyok elég okos, nem vagyok elég sovány. Állandóan dühös voltam magamra. Nem is tudom, hogy alakult ez ki – még mindig próbálok rájönni, hogy a fiatal lányok miért fordulnak önmaguk ellen[/perfectpullquote]

– mondja az énekesnő a brit Vogue-nak.

„Az eklektikus ruhaválasztásairól a következőket nyilatkozta: „Volt néhány erősen megkérdőjelezhető divathullám az életemben, a részeg könyvtárosnő-korszaktól a részeg denevérboszorkányig. Azt is biztosan tudom, hogy a középső választék nem áll jól a magas homlokomhoz. De a nagy részét vállalom, nem tagadom meg” – meséli önironikusan Welch.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet