Flossie-t kiscicaként elhagyták, de azóta teljes életet élt, mielőtt a Guinness-rekordok könyve a világ legidősebb macskájává koronázta 26 évesen és 316 naposan.

Egy brit macskát koronáztak meg a világ legidősebb macskájává bő 26 éves korában, ami több mint 120 emberévnek felelne meg, írja a DailyStar.

Flossie, aki jelenleg süket és részben vak, 1995. december 29-én született, és Guinness-rekordot döntött a világ legidősebb macskájaként.

Az idősebb macska még csak egy kiscica volt, amikor elhagyták, és egy macskakolóniával kellett megbirkóznia egy merseyside-i kórház közelében. Flossie szerencséjére két munkás megsajnálta a fiatal állatokat, és örökbe fogadtak egyet-egyet.
10 évig élt új otthonában, mielőtt gazdája meghalt. Ezután a tulajdonos nővére fogadta be, akivel további 14 boldog évet élt, míg ő is elhunyt. A nő fia egy ideig vigyázott Flossie-ra, de helyzete arra a nehéz döntésre kényszerítette, hogy a család macskáját a Cats Protection önkénteseinek adja. A jótékonysági szervezet újra otthont adott Flossie-nak Vickinél, aki Dél- Londonban él, és tapasztalattal rendelkezik idősebb macskák gondozásában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet