Nézem Képzőművészet Pillants be a világ első vízen úszó múzeumába –...

Pillants be a világ első vízen úszó múzeumába – Fotók

Promóció

A művészetben az az egyik legjobb, hogy folyamatosan képes újat mutatni, nem lehet megunni. Párizs, ami a bohém művészvilág központjának is nevezhető, nemrég megnyitotta a világ első úszó múzeumát, amely a Fluctuart elnevezést kapta. Pillantsunk bele, mi is ez pontosan!

Promóció

Párizsban, ha lenézünk a Szajnára, a Louvre és az Eiffel-torony között megpillanthatunk egy úszó csodát, amely nem másnak, mint a világ első vízen úszó múzeumának ad otthont. A Fluctuart messze nem olyan híres és nagynevű alkotóknak ad otthont, mint például a már említett Louvre vagy a Musée d’Orsay, ellenben a már elismert vagy feltörekvő utcaművészeknek.

Elképesztően ötletes / Fotó: Fluctuart

Az 1100 négyzetméteres, háromemeletes építménybe a belépés egész évben ingyenes. Ráadásul fedélzeti étterem és tetőtéri bár is várja a vendégeket, ahol stílusosan felújított festékes dobozokat használtak fel díszítésnek.

C’est à voir tous les soirs de 22h à minuit face à Fluctuart, vous savez ce que c’est ? 🤔 * Vidéo mapping autour de l’exposition “Time Capsule” de @swoonhq réalisée par @atelier_athem. Vous avez jusqu’au 15 septembre pour en prendre plein les yeux ! 🌟 #fluctuart #art #streetart #streetartparis #rooftopparis #mapping #paris 📷 @atelier_athem

185 Likes, 2 Comments – FLUCTUART (@fluctuart) on Instagram: “C’est à voir tous les soirs de 22h à minuit face à Fluctuart, vous savez ce que c’est ? 🤔 * Vidéo…”

Sőt, gördeszkára írták fel a menüt. Tehát kreativitásból nem volt hiány, és olyan utcai művészek alkotásait élvezhetjük, mint Banksy vagy Shepard Fairey.

Banksy a Velencei biennálén próbálta kiállítani provokatív alkotásait

A videóban a street art művészt (vagy egy neki dolgozót) láthatunk, ahogy kiállít egy kilenc panelos festményt a Velencei biennálén. A festményeket egy tábla kíséri, amin a „Velence olajban” felirat olvasható. Az alkotáson egy hatalmas luxushajó szorítja ki a gondolákat a Rialtó-híddal és a Szent-Márk székesegyház zal a háttérben.

Mint minden múzeumban, a Fluctuart-ban is lehetőségünk nyílik könyvesboltban válogatni a művészeti könyvek között vagy részt venni különböző kulturális rendezvényeken vagy alkotói műhelyeken.

Fluctuart, a világ első vízen úszó múzeuma, Párizsban / Fotó: Getty Images

Aki Párizsban jár, már fel is veheti a megnézendő múzeumok listájára. Kár lenne kihagyni egy ilyen egyedülálló csodát, ahol nem csak egy művészeti kiállítást tekinthetünk meg, de egy jó vacsora után a Szajna szépségében is gyönyörködhetünk.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3