Pillants be a világ első vízen úszó múzeumába – Fotók

Contextus

Contextus

A művészetben az az egyik legjobb, hogy folyamatosan képes újat mutatni, nem lehet megunni. Párizs, ami a bohém művészvilág központjának is nevezhető, nemrég megnyitotta a világ első úszó múzeumát, amely a Fluctuart elnevezést kapta. Pillantsunk bele, mi is ez pontosan!

Párizsban, ha lenézünk a Szajnára, a Louvre és az Eiffel-torony között megpillanthatunk egy úszó csodát, amely nem másnak, mint a világ első vízen úszó múzeumának ad otthont. A Fluctuart messze nem olyan híres és nagynevű alkotóknak ad otthont, mint például a már említett Louvre vagy a Musée d’Orsay, ellenben a már elismert vagy feltörekvő utcaművészeknek.

Elképesztően ötletes / Fotó: Fluctuart

Az 1100 négyzetméteres, háromemeletes építménybe a belépés egész évben ingyenes. Ráadásul fedélzeti étterem és tetőtéri bár is várja a vendégeket, ahol stílusosan felújított festékes dobozokat használtak fel díszítésnek.

https://www.instagram.com/p/B0ngvQ_gCTg/?utm_source=ig_embed

Sőt, gördeszkára írták fel a menüt. Tehát kreativitásból nem volt hiány, és olyan utcai művészek alkotásait élvezhetjük, mint Banksy vagy Shepard Fairey.

Banksy a Velencei biennálén próbálta kiállítani provokatív alkotásait

A videóban a street art művészt (vagy egy neki dolgozót) láthatunk, ahogy kiállít egy kilenc panelos festményt a Velencei biennálén. A festményeket egy tábla kíséri, amin a „Velence olajban” felirat olvasható. Az alkotáson egy hatalmas luxushajó szorítja ki a gondolákat a Rialtó-híddal és a Szent-Márk székesegyház zal a háttérben.

Mint minden múzeumban, a Fluctuart-ban is lehetőségünk nyílik könyvesboltban válogatni a művészeti könyvek között vagy részt venni különböző kulturális rendezvényeken vagy alkotói műhelyeken.

Fluctuart, a világ első vízen úszó múzeuma, Párizsban / Fotó: Getty Images

Aki Párizsban jár, már fel is veheti a megnézendő múzeumok listájára. Kár lenne kihagyni egy ilyen egyedülálló csodát, ahol nem csak egy művészeti kiállítást tekinthetünk meg, de egy jó vacsora után a Szajna szépségében is gyönyörködhetünk.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Címlap > Nézem>Képzőművészet > Nézem > Pillants be a világ első vízen úszó múzeumába – Fotók
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból