Horvát Lili filmje, a Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlétre egyetlen magyar alkotásként szerepelt a 29. Philadelphiai Nemzetközi Filmfesztiválon.

Fényes karriert magunk mögött hagyni a szerelemért

A Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készült romantikus drámát már több mint 18 ezren látták a magyarországi mozikban. Mint írják, a Philadelphia Film Society az idén a koronavírus járvány miatt a kurrens filmtermés legjavát a philadelphiai mozik helyett autósmozikban és online mutatta be az amerikai közönségnek. Horvát Lili filmje egyetlen magyar alkotásként szerepelt a héten véget ért 29. Philadelphiai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.

Horvat Lili Felkeszules Meghatarozatlan Ideig Tarto Egyuttletre Teljes Film
Horvát Lili Filmje, A Felkészülés Meghatározatlan Ideig Tartó Együttlétre / Stork Natasa / Fotó: Mozinet

A zsűrit Rachel Walker, a Los Angeles-i Alamo Drafthouse programigazgatója, Jessica Kiang, a Variety és Justin Chang, a Los Angeles Times neves filmkritikusa alkotta.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben Márta, a negyvenéves idegsebész (Stork Natasa) szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Sorra nyeri a filmfesztiválokat

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar film sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói fesztiválon. A velencein egyébként Mundruczó Kornélék mellett Stork és Horvát is tiltakozott az SZFE ellen intézett intézkedések ellen. Sőt, történelmet is írtak azzal, hogy az első magyar filmként meghívták a Velencei Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjába.

Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki. Arany Hugó fődíjat nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, és a fődíjjal együtt három trófeát kapott a spanyolországi Valladolidi Nemzetközi Filmfesztiválon. Jelenleg műsoron van a denveri fesztiválon, a héten elkezdődött thesszaloniki fesztivál pedig a versenyprogramjába hívta meg a valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilmet.

Kapcsolódó cikk

A film főszereplője Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor látható. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült. A film operatőre Maly Róbert.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet