Egyes élelmiszerek elsőre ártalmatlannak tűnnek. Úgy tűnik, nem jelentenek veszélyt, de közben csendben szívbetegségeket, koleszterinproblémákat és még sok mást okozhatnak.

Bright Side összegyűjtött néhány ételt, amelyekről nem is gondolnánk, hogy problémákat okozhatnak, mégis érdemes kerülni, főleg, ha fogyni szeretnénk.

Állati fehérje

Fogyas.etkezes.dieta .5
Természetesen az állati fehérje mindenki étrendjének része. A tojás, a tej, a hús és így tovább minden ember számára létfontosságúak. Azonban mint mindenben, itt is a mértékletesség a kulcs. A túl sok állati fehérje problémákat okozhat.
Az állati fehérjék nagy mennyiségű foszfort tartalmaznak, ami vese- és csontszövődményekhez vezethet. Elég nagy terhet róhatnak a vesénkre, tekintve, hogy a húsok sokkal nehezebbek, mint mondjuk a zöldségek vagy a gyümölcsök. Eltart egy ideig, amíg a veséink kiszűrik, és így túlterheljük őket, ezért jobb, ha nem eszünk túl sokat ebből az ételből.

Mikrohullámú sütőben készíthető ételek

Fogyas.etkezes.dieta .4
Egyes fagyasztott ételek minden bizonnyal biztosítják azt a táplálékot, amelyre egyénileg szükségünk van. Vannak azonban olyanok, amelyek nem, és nagyon rosszak a fogyás szempontjából. A fagyasztott és mikrohullámú sütőben elkészíthető ételek általában nagy mennyiségű nátriumot és cukrot tartalmaznak, valamint vegyszereket és tartósítószereket, amelyek „frissen” tartják őket.
Egy másik tényező, amely arra késztethet, hogy távol maradj ezektől az élelmiszerektől, a műanyag tömítések, amelyekbe kerülnek. Ezek műanyag adalékanyagokat vagy ftalátokat tartalmaznak, amelyek bekerülhetnek az élelmiszerekbe. Ezeket az ételeket érdemes elhagyni a fogyás érdekében.

Feldolgozott hús

Fogyas.etkezes.dieta .3
A feldolgozott hús meglehetősen mérgezőnek bizonyult, ha fogyásról van szó, mivel sok nitrátot tartalmaz. Ezek számos problémát okozhatnak, beleértve a rákot is. Nátrium-nitritből állították elő, amelyet különböző húsokhoz adnak a színük megőrzése érdekében.
A feldolgozott húsok nátrium-klórban is gazdagok, és bár határozottan nem ez az egyetlen olyan élelmiszer, amely nátriumot tartalmaz, jelentősen növelhetik az emberek bevitelét.

Müzliszelet

Fogyas.etkezes.dieta .2
A müzliszeletek eléggé sajátosak az egészségtelen ételek listáján, de a legtöbb granolaszelet csak sima cukor és hidrogénezett olajból áll, valódi fehérje nélkül.
„Gyakran alacsonyabb kalóriatartalmúak, mint egy hagyományos étkezés, és nem helyettesítik az étkezést. Az íze éppen elég ahhoz, hogy felkeltse az étvágyat, de messze nem telít el” – mondja egy dietetikus. Ha fehérjét szeretnél bevinni az étrendedbe, a legjobb, ha beiktatsz egy jó fehérjeszeletet a napodba.

Füstölt sajt

Fogyas.etkezes.dieta
Kiderült, hogy a füstölt hús nem az egyetlen füstölt étel, amelyet kerülni kell. A füstölt sajtok is olyan élelmiszerek, amelyek nagy mennyiségben fogyasztva problémákat okozhatnak. Ez a fajta sajt PAH-okat vagy policiklusos aromás szénhidrogéneket tartalmaz. A PAH-ok olyan vegyi anyagok, amelyek általában benzinben, szénben vagy kőolajban találhatók.
Ez elég ahhoz, hogy azt mondjuk, hogy a füstölt sajtot, amely ezeket a vegyszereket tartalmazza, határozottan nem érdemes megenned. „A tesztelés során PAH-t találtak a sajt belsejében, de az a héjban koncentrálódik” – állítja egy tanulmány.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.