Bryan Cranston szerint a fogyatékkal élő színészek nem vonzzák a nézőket

Ki emlékszik az Életrevalók című filmre? Az igaz történeten alapuló francia dráma még talán azokat is megérintette, akiknek kőből van a szívük. Idén pedig a magyar mozikba is megérkezik amerikai változata. Amely csúnyán megbukott.

Az amerikai változatban (The Upside) Kevin Hart (Központi hírsezrzés) és Bryan Cranston (Totál szívás) játsszák a főszerepeket, a történet egy az egyben megegyezik francia változatával. A mind a négy végtagjára lebénult Lacasse, akit Cranston játszik, szoros barátságot köt gondozójával (Hart). Mind az amerikai, mind a francia változatban egy testileg ép színész játssza a szerepet.

the upside tiff 2
Általában a nagy nevű színész előbb kapja meg a fogyatékkal élő szerepét / Fotó: Variety

Cranston a filmet promózó interjúban beszélt arról a problémáról, hogy a fogyatékkal élő színészeknek nincs sok lehetőségük szerepet kapni, még akkor sem, ha a szereplő éppenséggel fogyatékkal él. Cranston szerint ez azért fordulhat elő, mert kevés olyan színész van közöttük, aki bevonzaná a nézőket a moziba. Holott, mint mondta, a filmnek vissza kell térítenie a pénzt, amit beleinvesztáltak. Nos, a színész nem beszélt túl szépen az amúgy is nehéz helyzetben lévő kollégáiról, és gondolatai joggal váltottak ki ellenszenvet.

Aaron Philip, a fekete, tolókocsis, fiatal transznemű nő divattörténelmet írt

A 17 éves Aaron Philipnek nem éppen a legkönnyebb sors jutott. Agyvérzéssel született, ami kihatással van a motoros funkciókra, és gyakran kényszeríti a beteget tolószékbe. A családnak most már szerencsére van egy lakása Bronx-ban, 7 évvel ezelőtt azonban hajléktalanszállóba kényszerültek 2 évre. A drága orvosi számlák következtében ugyanis szűkös anyagi helyzetbe kerültek.

Szerencsére vannak Hollywoodban, akik másképp gondolkodnak, és olyan színészeket is foglalkoztatnak, akik hátránnyal indulnak ezen a pályán. A Netflix Atypical című sorozata egy autizmussal élő fiúról szól. Az első évben sok kritikát kapott, mivel csak egyetlen autista színészt alkalmaztak, ezért a sorozat készítői a második évadtól ezen már változtattak. A Teen Vogue pedig tavaly szeptemberi számában három fogyatékkal élő modellt tett címlapra, amihez videót is készítettek, hogy mindenki lássa, hogyan fedezték fel a modelleket és mit jelent a munka, ha valaki ilyen helyzetbe kényszerül.

Nézd meg az előzetest:

THE UPSIDE Official Trailer (2019) Kevin Hart, Bryan Cranston Movie HD

THE UPSIDE Official Trailer (NEW 2019) Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman Movie HD © 2018 – STX Entertainment Comedy, Kids, Family and Animated Film, …


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból