Hallgatom A hátrányos helyzetű brit zenészek kétharmada nehézségekkel szembesül a...

A hátrányos helyzetű brit zenészek kétharmada nehézségekkel szembesül a fellépéseken

Promóció

Legalábbis ez derült ki egy új kutatásból. A riportban olyan zenészeket vizsgáltak, akik valamilyen hátránnyal élnek, legyen az testi vagy lelki. A koncertek során pedig vagy kompromisszumot kell kötniük vagy elrejteni problémájukat, nehogy veszélyeztessék a karrierjüket. 

Promóció
- Advertisement -

Egészségesen is rengeteg nehézséggel kell szembenéznie egy művésznek, hát még hátránnyal! Egy brit kutatás rávilágított arra a szomorú tényre, hogy a zenészek nagy részét nemhogy nem segíti a szakma, hanem még hátráltatja is, írja a The uardian. A vizsgálatban 100 siket és más hátrányos helyzettel élő zenészt vontak be.

Beszámolóik alapján, a koncerthelyszíneken szinte mindig hiányos felszereléssel kellett szembesülniük. Ami pedig még elkeserítőbb, hogy inkább el se mondják, ha esetleg van valamilyen testi rendellenességük, mert attól félnek, hogy megromlik/megszakad a kapcsolatuk a koncerthelyszínnel, a fesztivállal vagy a támogatóval.

Az Attitudes is Everything (AiE) nevű szervezet kutatása egyértelműen kimutatja: a zeneipar nincs felkészülve a hátrányos helyzetű zenészekre, ami elfogadhatatlan.

Sokszor el sem jutnak a koncerthelyszínig a fogyatékkal élő zenészek / Fotó: Tollebild

Egy névtelen hosszászóló leírta, hogy ha egy éjszaka nem kényszerítené fel és le magát egy lépcsőn annyiszor, mint amennyit normál esetben egy hónapban megtesz, soha nem léphetne fel többet.

De olyan is volt, aki azért nem tudott részt venni egy koncertjén, mert a helyszín nem biztosított számára elérést.

Blaine Harrison, a Mystery Jets énekese, aki nyitott gerinccel született, sajnálatát fejezte ki, a zenészek eleve nehéz helyzetben vannak. A válaszadók nem csak az egyes helyszínek elérését, valamint a helyi körülmények hiányosságát nevezték meg problémaként. Többségük egyes művészeti támogatásokat sem tudott megpályázni.

Bryan Cranston szerint a fogyatékkal élő színészek nem vonzzák a nézőket

Az amerikai változatban (The Upside) Kevin Hart ( Központi hírsezrzés) és Bryan Cranston ( Totál szívás) játsszák a főszerepeket, a történet egy az egyben megegyezik francia változatával. A mind a négy végtagjára lebénult Lacasse, akit Cranston játszik, szoros barátságot köt gondozójával (Hart). Mind az amerikai, mind a francia változatban egy testileg ép színész játssza a szerepet.

Michael Dugher, a UK Music vezérigazgatója elmondta, hogy nem minden hátrány szemmel látható, ezért ideje lenne, hogy az iparág befogadó legyen azokkal is, akik nap mint nap nehézségekkel küzdenek a betegségük miatt. Az AiE összefogott az Arts Council szervezettel, amellyel kidolgozták a Next Stage nevű kezdeményezést.

Ez segít a fogyatékkal élő zenészeknek kapcsolatot létesíteni a megfelelő szakemberekkel és előlendíteni a karrierjüket. Az AiE másik, egy 2018-as kutatásában azt is megállapította, hogy a siket és fogyatékkal élők 80%-a nehézségbe ütközött, amikor jegyet szeretett volna váltani egy zenei eseményre.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3