Téves elgondolás, hogy a fogyatékkal élők nem képesek kiváló dizájntermékek készítésre

Segítő Vásárlás – Design Randi 5.0 címmel nyílik kiállítás formatervezők által megálmodott és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szociális műhelyekben elkészített dizájntermékekből hétfőn.

A Segítő Vásárlás elnevezésű program olyan termékek létrehozását és forgalmazását tűzte ki célul, amelyet terméktervezők álmodnak meg és fogyatékossággal élők készítenek el. A Design Randi 5.0 című, ötödik alkalommal megszervezett kiállítás során ezekből a közösen elkészített modern, magas minőségű és piacképes dizájntermékekből láthat bemutatót a közönség – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

IMG 8114 másolata hybridart
HybridArt Space bemutatótér is csatlakozott a programhoz. / Kép: Hybridart Space

A tárlat anyaga hat tervező és négy védett műhely összefogásából született meg. A Salva Vita Alapítvány által koordinált Segítő Vásárlás programhoz együttműködőként és szakmai partnerként csatlakozott a MOME Dizájn Intézet és a HybridArt Space bemutatótér.

Tommy Hilfiger új kollekciójával a fogyatékosság elfogadásáért kampányol

A nagy márkák közül a Tommy Hilfiger az elsők között ismerte fel, hogy a fogyatékkal élőknek a felöltözés nem mindig a legegyszerűbb dolog. A Tommy Adaptive célja, hogy a divat nyitott és elfogadó iparág legyen ezen emberek felé is. A kollekció ezért mágneses cipzárakat, állítható széleket, egykezes cipzárakat és tépőzáras megoldásokat tartalmaz.

A Segítő Vásárlás kezdeményezés az elmúlt öt év alatt több mint tízmillió forint bevételt termelt, amelyet elsősorban a védett műhelyek támogatására fordítanak.

Az Életrevalók amerikai változata simán verte az Aquaman Marvel-filmet

Nagy meglepetést szerzett a Kevint Hart és Bryan Cranston főszereplésével forgatott The Upside, mely a nyitó hétvégi jegyeladásokkal a várakozásokat kétszeresen is felülmúlta. A film az STX filmstúdió első olyan produkciója, amely megnyerte a bemutató hétvégét és a Rossz anyák után a második legnagyobb nyitó bevételt érte el a cég filmjei közül.

Az értékesítésen és a gazdasági versenyképességen túl a projekt missziója, hogy bebizonyítsa, a fogyatékossággal élő emberek képesek magas minőségű művészi munkák létrehozására.

DSC 0007 másolata felnőttképzés 1
Bebizonyosodott, hogy a fogyatékkal élők is képesek magas színvonalú művészi alkotások létrehozására. / Kép: Andragogus blog

A bemutató március 4. és 8. között látogatható a HybridArt Space-ben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból