A Foo Fighters Sziget Fesztiválon adott koncertet, amelynek során a frontember, Dave Grohl egy kerekesszékes rajongót hívott fel a színpadra. Noha nem is szándékosan, de remek fricska ez a Pesti Srácok újságírójának, Vésey Kovács Lászlójának uszítására.

Honnan is indult a botrány?

A Coca-Cola meleg párokat megjelentető plakátkampánya óriási felháborodást váltott ki. A Budapest közterein látható plakátok kapcsán először a fideszes Boldog István emelte fel szavát, aki bojkottra hívta fel az embereket: ne igyanak a Coca-Cola termékeiből.

Coca Cola Meleg Plakátok Budapest
A Coca-Cola #Loveislove Plakátjai

Az óriáscég is megszólalt az ügyben, és közleményben írták, hogy a Sziget Fesztivál Love Revolution kampányába szálltak be.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Számos reklám esetében megoszlik az emberek véleménye: van, akinek tetszik, és van, akinek nem. Természetesen tiszteletben tartjuk, ha másoknak eltér a véleménye a miénktől[/perfectpullquote]

– mondták közleményükben.

A Coca-Cola a botrányt kavart melegeket ábrázoló plakátokat lecseréli

A Love is Love kampány nem aratott nagy sikert Boldog István kormánypárti képviselőnél. Bojkottra hívta fel az embereket, hogy amíg el nem tüntetik a meleg párokat ábrázoló plakátokat, addig nem issza a Coca-Cola termékeit. Hétfőn aztán az óriásvállalat közleményt adott ki, amelyben elmagyarázták, mit és miért szeretnének kifejezni a #loveislove címkével futó hirdetésekkel.

24.hu kérdésére a Coca-Cola közölte, hogy a kampány a Sziget indulásával a második szakaszába lépett. Szerdától a Sziget Fesztiválon és a hirdetési felületeiken is a szivárványos címkével ellátott 0,5 literes palackos Coca-Cola és Coca-Cola Zero áll a középpontban. Mint hozzátették, a kampányt eredetileg is így tervezték.

Boldog István után Vésey Kovács László a soros

A Pesti Srácok újságírója, Vésey Kovács László is felemelte a hangját a Coca-Cola kampánya ellen Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket! című cikkében. Elmondása szerint nem szeretne mozgássérülteket sem látni óriásplakátokon.

Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet. Arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy sajnos vannak, akik ilyen helyzetbe kerültek, és segítünk nekik, ha rászorulnak, nem csúfoljuk ki, nem bántjuk őket

– írta Vésey, aki azóta bocsánatot kért. Pedig korábban egy olyan zenekarban dobolt Vésey, aminek a frontembere maga is kerekesszékbe kényszerült.

Vésey Kovács László Pesti Srácok Kerekesszékes
Vésey Kovács László A Csak Van Zenekar Dobosaként 2013-Ban / Fotó: Hírcsárda Facebook-Oldala

Legalább 2013-ig egy olyan dunaszerdahelyi együttesben, a Csak Van bandában játszott, ahol egy kerekesszékes énekes, Bíró Szabolcs volt a frontember.

Mucsi Zoltán megszólalt a Coca-Cola-botrány kapcsán a maga stílusában

Múlt héttől volt látható a Coca-Cola #loveislove kampánya, a plakátokon azonos nemű párokat láthattunk. Ez igencsak megosztotta a közvéleményt, és Boldog István kormánypárti képviselőt is – neki köszönhetően a világsajtó is beszámolt az esetről -, aki bojkottra hívta az embereket. Mint mondta, ne igyák az emberek a Coca-Cola termékeit, amíg le nem szedik a plakátokat.

Boldog István és Vésey Kovács László mellett Mucsi Zoltán is beszállt a bojkottba, de aligha tekinthető komolynak, mintsem szatírának.

Dave Grohl tudtán kívül adott fricskát

A Sziget Fesztivál 2019-es zárónapján a Foo Fighters adott koncertet. A zenekar két és fél óráig voltak a színpadon, amelynek során a frontember, Dave Grohl többször kiszúrta a kivetítőn látható mozgássérült rajongót.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Milyen menő már, hogy az emberek fölé emelve tombol [a mozgássérült Foo Fighters-rajongó][/perfectpullquote]

– mondta lelkendezve Grohl a koncert közepén.

Foo Fighters Koncert Sziget 2019
A Foo Fighters Tagjai Visszafojtva Várják A Rajongó Tombolását

Az utolsó dal előtt pedig színpadra is hívta. És itt még nem ért véget az attrakciót. A befejező dal után a Foo Fighters biztatására ő vághatta a színpadhoz Grohl gitárját.

Foo Fighters – Everlong live @ Sziget Festival 2019.08.13

ending of the show with wheelchair guy on stage, as well as bubble girl

Ha esetleg volt benne düh Vésey Kovács László uszító cikke miatt, akkor most a legjobb időben és helyen tombolhatta ki magát.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet