Követem Közélet Remek fricskát adott a Foo Fighters a Pesti Srácok...

Remek fricskát adott a Foo Fighters a Pesti Srácok újságírójának uszítására

A Foo Fighters Sziget Fesztiválon adott koncertet, amelynek során a frontember, Dave Grohl egy kerekesszékes rajongót hívott fel a színpadra. Noha nem is szándékosan, de remek fricska ez a Pesti Srácok újságírójának, Vésey Kovács Lászlójának uszítására.

Honnan is indult a botrány?

- Advertisement -

A Coca-Cola meleg párokat megjelentető plakátkampánya óriási felháborodást váltott ki. A Budapest közterein látható plakátok kapcsán először a fideszes Boldog István emelte fel szavát, aki bojkottra hívta fel az embereket: ne igyanak a Coca-Cola termékeiből.

A Coca-Cola #loveislove plakátjai

Az óriáscég is megszólalt az ügyben, és közleményben írták, hogy a Sziget Fesztivál Love Revolution kampányába szálltak be.

Számos reklám esetében megoszlik az emberek véleménye: van, akinek tetszik, és van, akinek nem. Természetesen tiszteletben tartjuk, ha másoknak eltér a véleménye a miénktől

– mondták közleményükben.

A Coca-Cola a botrányt kavart melegeket ábrázoló plakátokat lecseréli

A Love is Love kampány nem aratott nagy sikert Boldog István kormánypárti képviselőnél. Bojkottra hívta fel az embereket, hogy amíg el nem tüntetik a meleg párokat ábrázoló plakátokat, addig nem issza a Coca-Cola termékeit. Hétfőn aztán az óriásvállalat közleményt adott ki, amelyben elmagyarázták, mit és miért szeretnének kifejezni a #loveislove címkével futó hirdetésekkel.

24.hu kérdésére a Coca-Cola közölte, hogy a kampány a Sziget indulásával a második szakaszába lépett. Szerdától a Sziget Fesztiválon és a hirdetési felületeiken is a szivárványos címkével ellátott 0,5 literes palackos Coca-Cola és Coca-Cola Zero áll a középpontban. Mint hozzátették, a kampányt eredetileg is így tervezték.

Boldog István után Vésey Kovács László a soros

A Pesti Srácok újságírója, Vésey Kovács László is felemelte a hangját a Coca-Cola kampánya ellen Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket! című cikkében. Elmondása szerint nem szeretne mozgássérülteket sem látni óriásplakátokon.

Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet. Arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy sajnos vannak, akik ilyen helyzetbe kerültek, és segítünk nekik, ha rászorulnak, nem csúfoljuk ki, nem bántjuk őket

– írta Vésey, aki azóta bocsánatot kért. Pedig korábban egy olyan zenekarban dobolt Vésey, aminek a frontembere maga is kerekesszékbe kényszerült.

Vésey Kovács László a Csak Van zenekar dobosaként 2013-ban / Fotó: Hírcsárda Facebook-oldala

Legalább 2013-ig egy olyan dunaszerdahelyi együttesben, a Csak Van bandában játszott, ahol egy kerekesszékes énekes, Bíró Szabolcs volt a frontember.

Mucsi Zoltán megszólalt a Coca-Cola-botrány kapcsán a maga stílusában

Múlt héttől volt látható a Coca-Cola #loveislove kampánya, a plakátokon azonos nemű párokat láthattunk. Ez igencsak megosztotta a közvéleményt, és Boldog István kormánypárti képviselőt is – neki köszönhetően a világsajtó is beszámolt az esetről -, aki bojkottra hívta az embereket. Mint mondta, ne igyák az emberek a Coca-Cola termékeit, amíg le nem szedik a plakátokat.

Boldog István és Vésey Kovács László mellett Mucsi Zoltán is beszállt a bojkottba, de aligha tekinthető komolynak, mintsem szatírának.

Dave Grohl tudtán kívül adott fricskát

A Sziget Fesztivál 2019-es zárónapján a Foo Fighters adott koncertet. A zenekar két és fél óráig voltak a színpadon, amelynek során a frontember, Dave Grohl többször kiszúrta a kivetítőn látható mozgássérült rajongót.

Milyen menő már, hogy az emberek fölé emelve tombol [a mozgássérült Foo Fighters-rajongó]

– mondta lelkendezve Grohl a koncert közepén.

A Foo Fighters tagjai visszafojtva várják a rajongó tombolását

Az utolsó dal előtt pedig színpadra is hívta. És itt még nem ért véget az attrakciót. A befejező dal után a Foo Fighters biztatására ő vághatta a színpadhoz Grohl gitárját.

Foo Fighters – Everlong live @ Sziget Festival 2019.08.13

ending of the show with wheelchair guy on stage, as well as bubble girl

Ha esetleg volt benne düh Vésey Kovács László uszító cikke miatt, akkor most a legjobb időben és helyen tombolhatta ki magát.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Kanye West alkoholizmusáról vallott, amit a hit segítségével győzött le

Kanye West alkoholizmusáról beszélt az Awaken 2020 nevű evangélikus rendezvényen.

Az 50 év után előkerült iratok szerint Samuel Beckett Nobel-díja ellen a biztosság elnöke kampányolt

Samuel Beckett irodalmi Nobel-díja megosztotta a jelölőbizottság tagjait, ez derült ki a Svéd Akadémia archívumának frissen előkerült irataiból.

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

ez is érdekeltéged
<3