Végre nem kell tovább rettegniük a kutyáknak a tűzijátéktól

Egy autógyártó cég alkotta meg a zajvédő kutyaházat az olyan kutyák számára, akik félnek a tűzijátéktól.

Megoldódni látszik a kutyatartók régi problémája. Szilveszterkor és nagyobb ünnepeken a petárdázás és tűzijátékok használata miatt rengeteg eb rémül halálra és menekül el otthonából.

pexels photo 551628
A kutyák egy része retteg a tűzijátékoktól és a hangos zajoktól / Kép: Pexels

A Ford autógyár megépítette az első zajmentes kutyaházat, azoknak a kutyáknak a számára, akik rettegnek a tűzijátéktól és a hangos zajoktól.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Kíváncsiak voltunk arra, hogy az autókban használt technológiák, hogyan alkalmazhatóak az élet más területein is.[/perfectpullquote]

– fejtette ki Lyn West a Ford európai márka menedzsere.

Úgy tűnik, a kutyák és gazdáik hamarosan stressz mentesen élvezhetik majd a szilveszteri mulatozást a zajvédő rendszernek köszönhetően.

ford doghouse quiet kennel designboom 1800 designboom
Ford nyugiól, ahol minden kutyus békésen pihenhet/ Kép: Designboom

A gyártó szerint ez csak egy, a számos ötletből, amelyet a Ford technológiái közül a mindennapi élet megkönnyítésére szeretnének majd bevezetni.

Tanulmány szerint a kutyák azokról az emberekről álmodnak, akiket szeretnek

A Harvard pszichológusa, Dr. Deidre Barrett azt állítja, nem lehet százszázalékosan megmondani, miről álmodnak az állatok. De az embereket vizsgáló tanulmányok alapján valószínűsíthető, a kutyák azokról az emberekről álmodnak, akiket szeretnek. Az étterem október végén posztolta az álláshirdetést az Instagramra. A felhívás szerint az érdeklődők egy olyan fotó vagy videó megosztásával tudnak jelentkezni a munkára, amely kifejezi a kutyasimogatási készségeiket.

Bár a találmány még csak prototípusként létezik, de tervezőik biztosak benne, hogy sok kutyus és gazdijuk nagyon hálásak lennének egy ilyen eszköz megjelenéséért.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból