Ha tetszik ez a fotó, vigyázz: megbolondíthatja a telefonodat!

Az Android 10-et használó okostelefonoknak valamiért nem tetszik az amatőr természetfotós képe.

Ki- és bekapcsolnak tőle a telefonok

Gaurav Agrawal amatőr fotós nem tudhatta, hogy a montanai Glacier Nemzeti Parkban található St. Mary-tó partján készített fényképe milyen kártékony lehet. A gyönyörű kép ugyanis néhány Androidos okostelefont könyörtelenül kiakasztott, írja a Futurism.

android telefon foto
Szép, de veszélyes / Fotó: Gaurav Agrawal

Ha valaki háttérképként állította be a telefonjára a fotót, akkor azt tapasztalhatta, hogy azok a készülékek, amelyeken Android 10-es operációs rendszer fut, elkezdenek önálló életet élni, állandóan ki-, be kapcsolni.

Fotóművészek az éhezés ellen: világszerte jótékonysági akciókkal segítik a rászorulókat

A koronavírus-járvány borzasztó szociális és gazdasági válságot hoz magával, ami a leginkább a tartalékokkal, bejelentett munkahellyel nem rendelkező, legkiszolgáltatottabb rétegeket sújtja. Az őket támogató civil szféra megsegítésére is szükség van, hiszen ezek a szervezetek sem rendelkeznek kiapadhatatlan forrásokkal. Számos művész segített már egyénileg, mint például Pink vagy Taylor Swift, aki fejenként 3000 dollárt utalt anyagilag megszorult rajongóinak és megmentette szülővárosa legendás lemezboltját.

„Nem direkt csináltam. Igazán sajnálom, hogy bosszúságot okozott az embereknek – mondta Agrawal a BBC-nek.

Az Adobe Lightroomban szerkesztett képet a Flickrre töltötte fel, ami semmi problémát nem okozott az iPhone-okon.

De a fotó exportálása során történt apró baki miatt a lélegzetelállító tájképből véletlenül Android-gyilkos szörnyeteg lett.

A technika ördöge

Mi is történt? Agrawal RGB színmodellben töltötte fel a képet, ami az Android 10-es telefonokkal valamiért nem kompatibilis, ellentétben a gyakoribb standard RGB (sRGB)-vel, ahogy a Twitteren adott magyarázatot a jelenségre egy felhasználó, Romain Guy.

„Az RGB színmodell, nem pedig színtér” – tette hozzá Guy.

Föld körüli utazás – A világ legfontosabb eseményei három percben

Föld körüli utazás – A világ legfontosabb eseményei három percben Egy tenyésztő központ munkatársa vizsgálja a gondozójába ijedten kapaszkodó makákóbébit. A szent város most rendkívül kihaltnak tűnik.

Dylan Roussel Android operációs rendszerfejlesztő a Twitteren kifejtette, hogy a színteret valamiért nem szereti néhány eszköz.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Reméltem, hogy nagyot megy majd a fotóm a neten, persze nem ilyen népszerűséget vártam. Majd legközelebb. És persze mostantól másik formátumot használok[/perfectpullquote]

– ígérte Agrawal a BBC-nek, akinek az incidens után nem lehetett teljesen őszinte a mosolya.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból