A legnépszerűbb szakmákban ennyit kereshettek más országokban

Vajon más országokban mennyit lehet keresni, ha fotós, webfejlesztő vagy grafikus vagy? Ha valaki azon gondolkodik, hogy más országban próbál szerencsét, az alábbi táblázatok segíthetnek a döntésben.

Három népszerő szakma adatai

Az Egyesült Királyságban működő, KKV-k digitális marketingjével foglalkozó tanácsadó cég, a Yell Business egy felmérést készített arra vonatkozóan, hogy a legnépszerűbb szakmákban milyen jövedelmekre lehet szert tenni egyes országokban. A táblázatban összefoglalt az eredményekből három népszerű szakma adatait mutatjuk be – írja a Design Taxi.

munkahely sam peet fizetes
Fotó: Sam Peet

Ezekből a táblázatokból kiderül, hogy valóban „mindig zöldebb-e a szomszéd kertje”.

A cég 28 szakmát vizsgált kilenc adatbázis adatai alapján, többek között a Glassdoor, az Erieri és a Salary Expert statisztikáiból dolgoztak, és alkották meg az éves szinten elérhető fizetések és a megélhetéshez szükséges költségek összevetését jópár ország vonatkozásában.

A táblázatból kiolvasható például, hogy a világ többi részéhez képest Szaúd-Arábiában, Svájcban és Kínában éri meg a leginkább grafikusként dolgozni.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

Svájc a legjobb választás Európában

yell business eves atlagfizetes grafikus orszagok
Éves átlagkereset – grafikusok / Fotó: Yell Business

A Svájcban dolgozó grafikusok átlagosan 63 670 fontot keresnek éves szinten (ami közel 25,5 millió forintnak megfelelő éves fizetés). A létfenntartáshoz szükséges nagyjából 30 ezer fontnyi összeget levonva viszont már csak alig több, mint a fele, 33 876 font marad a dolgozó zsebében. Kínában és Szaúd-Arábiában viszont jóval kevesebbe kerül a megélhetés, így ezekben az országokban nagyobb anyagi biztonságban élnek a grafikus szakemberek.

Szaúd-Arábia a fotósok körében is az élen

A fotósoknak érdemes Kína, Szaúd-Arábia és Franciaország felé kacsingatniuk, mert ebben a szakmában azokban az országokban lehet a legtöbbet keresni. Éves szinten 43 663 (17,5 millió HUF), 38 176 (15,3 millió HUF) és 35 461 (14,2 millió HUF) fontot tehetnek zsebre, míg az amerikai fotósok 33 319 fontot (13,3 millió HUF) keresnek, némileg az átlag alatt.

yell business fotosok fizetes orszagok
Éves átlagkereset – fotósok / fotó: Yell Business

Az Amerikában tevékenykedő webfejlesztők viszont jó helyen vannak, Kína és Szaúd-Arábia után ők keresik a legtöbbet a Yell Business adatai szerint.

yell business webfejleszto fizetes orszagok
Éves átlagkereset – webfejlesztők / Fotó: Yell Business

A grafikusok, fotósok, webfejlesztők fizetésén túl további 24 szakma – például könyvelők, kamionsofőrök, mérnökök, kőművesek – összehasonlító adatai  megtalálhatók a felmérést készítő cég honlapján.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból