A Fox News-nál még díjazták is a szexuális ragadozó műsorvezetőket

Egy fiatal producernőt erőszakos szexuális kapcsolatra kényszerített szakmai pozíciójával visszaélve a neves műsorvezető. Azt a feltörekvő riporternőt, aki viszont visszautasította a Fox-műsorvezetők által szexuális ellenszolgáltatás fejében kínált előmenetelt, hazugsággal vádolják.

Itt a #Metoo második hulláma a Fox News-nál

Ismét súlyos szexuális visszaéléssel vádolják a Fox News volt és jelenlegi műsorvezetőit, írja a Politico. Korábban megírtuk, hogy július 1-ével kirúgták Ed Henry-t kolléganője molesztálása miatt.

Ed Henry Fox News Botrany
Ed Henry, Szexuális Ragadozó / Fotó: Richard Drew/Ap

Most újabb vádak kerültek elő ellene és más Fox-alkalmazottakkal szemben: két nő szexuális zaklatással és egyikük erőszakkal is vádolja az elbocsátott bemondót. Továbbá Sean Hannity, Tucker Carlson (akit rasszista megjegyzései miatt nemrég elküldtek) és Howard Kurtz műsorvezetők is szexuális visszaélésen alapuló erkölcstelen magatartást tanúsítottak a vádak szerint.

Jennifer Eckhart, a csatorna volt producere azzal vádolja Henry-t, hogy megerőszakolta. A férfi azzal zsarolta, hogy ha visszautasítja, bosszúhadjáratot indít ellene. Cathy Areu riporter nem állt a Fox News alkalmazásában, külsős feladatokkal bízták meg, de szeretett volna állandó munkatársként bekerülni. Ő szintén visszaéléssel és diszkriminációval vádolta mind a négy férfit.

Harvey Weinstein bűnös, és akár élete végéig börtönbe kerülhet

Az esküdtek egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény és egy rendbeli nemi erőszak elkövetése miatt találták bűnösnek. A “szexuális ragadozóként elkövetett bűncselekmény” (predatory sexual assault) tényállása, amihez magyarul inkább a visszaesőként elkövetett erőszak áll a legközelebb, az esküdtek szerint nem valósult meg, bár a tárgyalás során hatan tanúskodtak ellene.

A bíróságra július 20-án beadott vádirat szerint Henry erőszakkal kényszerítette az akkor 24 éves Eckhartot szexuális kapcsolatra, fizikailag korlátozta és megerőszakolta, amikor ellenállt neki. A beadványban szerepelnek olyan, Henry-nek tulajdonított üzenetek, amelyekben Eckhartot megalázta és szexet követelt tőle. Továbbá a nőt félreérthetetlen módon bemutató fotókat készített a beleegyezése nélkül, amelyekkel kigúnyolta a producert. Henry a csatorna egyik rangidős műsorvezetőjének számított, ezért a vád szerint a férfi visszaélt hatalmi pozíciójával kolléganőjével szemben.

Former Fox News host accused of rape in new lawsuit

A lawsuit filed in federal court against Fox News on Monday accused former host Ed Henry of rape and alleged that he retaliated against two women who rejecte…

A Fox News július 1-én tette közzé, hogy kirúgta Henry-t, miután egy héttel korábban eljutott hozzájuk az alkalmazottjukkal szembeni panasz „szándékos szexuális visszaélés” vádjáról.

Henry a kirúgása után a következőket írta ki a Twitteren: „Ed Henry minden vele kapcsolatos, a Fox közleményében megjelent vádat tagad, és biztos abban, hogy tisztázhatja magát.”

De a csatorna már legalább 2017 óta tudott arról, hogy Henry szexuális ragadozóként viselkedett. Ekkor bonyolították le az egész csatornára kiterjedő belső vizsgálatot a szexuális visszaélésekkel kapcsolatban. Már akkor több nő panasszal élt Henry ellen.

Egy rövid időre felfüggesztették, majd megkapta az America’s Newsroom társműsorvezetői pozícióját. Eckhart azzal vádolja a Fox News-t, hogy félrenéztek, amikor kiderült alkalmazottjuk szexuális ragadozó mivolta.

Nem jött létre szexuális kapcsolat, a nő hazudik

Areu esete nem csak abban más, hogy ő nem állt a Fox News alkalmazásában, hanem azért is, mert ő nem ment bele a zsarolásokba. Az ő birtokában is vannak olyan szexuális tartalmú képüzenetek, amiket Henry küldözgetett neki, hogy szexért cserébe egyengesse a fiatal riporternő karrierjét a csatornánál. Amikor a nő egyértelműen közölte, hogy szexről szó sem lehet, a vádirat szerint Henry véget is vetett együttműködésüknek.

Már tudjuk, melyik sorozatot fogod nézni ősszel: jön a The Morning

Jennifer Aniston a Jóbarátok óta szinte biztosíték mindenre. Igen, azokra a filmekre is, amelyekben bugyuta komikát játszik. Reese Witherspoont pedig a Doktor Szöszi és a Hatalmas kis hazugságok után – az Oscar-díjról nem is beszélve ( A nyughatatlan, 2005 – a szerk.) -, joggal nevezhetjük A-listás sztárnak.

Areu vádjai szerint Hannity, Kurtz és Carlson, de még az elemzőként a Fox News alkalmazásában álló Gianno Caldwell is hasonló szakmai bosszúhadjáratot folytattak ellene, miután visszautasította megalázó ajánlatukat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Független jogász cég által elvégzett vizsgálatok alapján kijelentjük, hogy a FOX News vezetősége, műsorvezetői és munkatársa ellen felhozott vádak hamisak és minden alapot nélkülözőek. Minden etikátlan viselkedéssel kapcsolatos ügyet komolyan veszünk, kivizsgálunk és fellépünk ellene. Jelen esetben a megfelelő fellépés az, ha teljes mellszélességgel megvédjük kollégáinkat az alaptalan vádakkal szemben[/perfectpullquote]

– állt ki a Fox News kollégái mellett.

A két ügy azután került nyilvánosságra, miután négy éve a Fox News-nál számos kulcspozícióban dolgozó vezetőt szexuális visszaéléssel vádoltak meg. A csatorna volt ügyvezető igazgatója és elnöke, Roger Ailes 2016-ban lemondani kényszerült, a műsorvezetőként dolgozó Bill O’Reilly-t pedig 2017-ben kirúgták, miután a The New York Times feltárta több rendbeli szexuális visszaélési ügyeit.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Dokumentumok bizonyítják, hogy a Fox News-nál nem csak művelték a szexuális visszaélést, hanem folyamatosan támogatták, sőt díjazták. A Fox News azt szerette volna elhitetni a közvéleménnyel, hogy a mostani csapat különb a gyalázatos volt igazgató alatti vezetésnél. Sajnos nem: ha lehet, még rosszabbak[/perfectpullquote]

– írják a bírósági beadványban.

Kevin Spacey a szexuális zaklatási botrányának ügyében fellélegezhet – de csak egy kicsit

Az 59 éves filmsztárt korábban többen is megvádolták szexuális zaklatással. Egyik vádlója azt állította, hogy 2016-ban, 18 éves korában Spacey egy massachusettsi bárban próbálta meg leitatni és fogdosta. Az ügyben bírósági eljárás indult, ám a bíróság szerdán ejtette az ügyet, mert a sértett nem volt hajlandó tanúvallomást tenni egy eltűnt mobiltelefonról, amely Spacey ügyvédje szerint bizonyította volna ügyfele ártatlanságát.

A Botrány című 2019-es film éppen a Fox volt vezetője, Roger Ailes viselt ügyeiről szól. A The Morning Show-sorozat (amely éppen a forgatás megkezdése előtt kipattant Matt Lauer-botrány miatt kényszerült koncepcióváltásra) a média világában jelen lévő szexuális zaklatás, hatalommal való visszaélés témáját dolgozzák fel, fiktív módon.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból