A FreeBritney-mozgalom és a rajongók bíznak abban, hogy a tényfeltáró film is hozzájárul ahhoz, hogy Britney Spears 13 év után kikerüljön apja gondnoksága alól. A bírósági tárgyalások folytatódnak. 

Spears kontra Spears

Alig néhány nappal azután, hogy bemutatták a The New York Times közfelháborodást kiváltó dokumentumfilmjét Britney Spears erősen vitatott gondnokság alá helyezéséről, február 10-én újabb bírósági meghallgatás történt az énekesnő és az életét és pénzügyeit irányító apja, Jamie Spears ügyében, a FreeBritney-mozgalom pedig szárnyal, írja a The Guardian.

Britney Spears Birosag Dokumentumfilm
Britney Spears Rajongói / Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

A meghallgatáson Spears apja azt szerette volna elérni, hogy továbbra is ő rendelkezhessen a popsztár vagyonához kapcsolódó befektetési jogkörökről, de a Los Angeles-i bíróság elutasította kérelmét. Britney Spears 2008, azaz 13 éve áll apja és a Bessemer Trust vagyonkezelő cég felügyelete alatt. Ez azt jelenti, hogy nem rendelkezhet önállóan vagyonáról, karrierjéről és magánélete számos aspektusáról, például egészségügyi ellátásáról. 

A 39 éves énekesnő tavaly kérte, hogy mentsék fel apja gondnoksága alól, de novemberben a bíróság elutasította keresetét, és a Bessemer Trust vagyonkezelőt jelölte ki pénzügyei felügyeletére. Ezentúl is az apa és a vagyonkezelő cég látja el egyenlő hatáskörrel a gondnokságot. A popsztár ügyvédje megerősítette: az énekesnő továbbra sem szeretné, hogy apja gyakoroljon felette gondnokságot, és később ismét felülvizsgáltathatják a bírói döntést.

Kapcsolódó cikk

Jamie Spears ügyvédje azt nyilatkozta a döntést követően, hogy ügyfele továbbra is kész a Bessemer Trusttal lánya érdekében folytatni a munkát a megkezdett befektetési stratégia alapján. Hozzátette, hogy Jamie Spears eddig is nagy igyekezettel és szakmaisággal látta el kötelezettségeit, és lánya iránt érzett szeretetét és érdekében hozott erőfeszítéseit értékelte a bíróság. A következő meghallgatást március 17-re tűzték ki.

Spears-ék ügyében azonban a Framing Britney Spears című dokumentumfilm új fordulatot hozhat. Az anyag eleve megkérdőjelezi azt a jogi procedúrát, amely révén Jamie-t jelölték ki gondnoknak, az énekesnő stábjának hozzáállását a jogi státusz fenntartásához, valamint felveti a média felelősségét azzal kapcsolatban, hogyan bánt az énekesnővel.

Láthatjuk, hogyan lesz a szórakoztatóiparban egy kislányból világsztár a 2000-es évek elején, miközben a bulvársajtó minden lépését követi, majd idegösszeroppanásának minden történését kiteregeti.

A Framing Britney Spears elérte, ami a FreeBritney-mozgalomnak évek óta nem sikerült

Jamie a film szerint sokáig nem is volt jelen lánya életében, csak akkor tűnt fel, amikor megkapta pénzügyei felett a felügyeleti jogokat. Bemutatják, hogy egy bírói határozat alapján az énekesnő még az ügyvédjéről sem dönthetett. Nyilatkozik egy másik jogász is, aki szerint az énekesnő csak úgy fogadta volna el a gondnokság alá helyezést, ha nem az apját jelölik ki.

Kapcsolódó cikk

A film szerint minimum furcsa, hogy valaki teltházas koncertjeivel milliókat keres, miközben úgy ítélik meg, hogy nem dönthet saját pénzügyi és egészségügyi helyzetéről. 

A film beszámol a rajongók által elindított #FreeBritney mozgalomról, amely régóta azért küzd, hogy felhívják az énekesnő tarthatatlan helyzetére a figyelmet, és eltávolítsák apját a gondnokok köréből. A film után most bizakodnak a rajongók. 

Újult erővel dolgozunk, mert most már a közvélemény is mellettünk áll. Több éve szerettük volna átvinni ezt az üzenetet, de most végre egyik napról a másikra megértették a narratívánkat, ez remek

– nyilatkozta a #FreeBritney egyik aktivistája, aki szerint azonban elkeserítő, hogy ennyi időbe tellett, hogy a film segítségével rájöttek az emberek, mindvégig rossz irányba ment Spears ügye. 

Jamie ügyvédje nem reagált a dokumentumfilmre.

Britney Spears először tavaly szólalt meg nyilvánosan a kiszabadítására irányuló FreeBritney-mozgalomról, és megköszönte rajongói támogatását. A február 11-i tárgyalásról nem mondott véleményt, de közösségi oldalán közzétett egy három évvel ezelőtti fellépésén készült videót, amely mellé a következőket írta:

Mindig is imádtam színpadon állni… de most azzal foglalkozom, hogy tanulok és hétköznapi emberként élek. Mindenkinek megvan a maga története és a véleménye mások életéről !!!! … De gondoljunk arra, hogy nem az számít, mi mit vélünk tudni a másik életéről, az semmi ahhoz képest, amit ő a másik oldalon ténylegesen átél

– írta rejtélyesen az énekesnő. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet