Francesco Totti egy mosópormárka kampányarcaként 15 darab, intenzív osztályokon használatos gépet vásárolt az egyik koronavírus-centrum, a római Spallanzani kórház számára.

Tizenöt gépet már üzembe is helyeztek

A Kapitány, Francesco Totti is beszállt a koronavírus ellen vívott élet-halál harcba, írja a TPI. Az AS Roma volt csapatkapitánya a Lazzaro Spallanzani kórház, azaz az olasz Országos Infektológiai Intézet számára életmentő berendezések vásárolt és mindenkit további adományozásra biztat egy mosóporgyártó cég jótékonysági kampányában.

Francesco Totti Spallanzani Korhaz Adomany
Totti A Búcsúmeccsén 2017-Ben / Fotó: Ansa /Ap Photo / Alessandra Tarantino

A további gépek segítségével még több intenzív ellátásra szoruló páciens ellátásáról tudnak gondoskodni az egyik legnagyobb olaszkoronavírus-centrumban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Srácok, nagyon nehéz napok ezek Olaszország számára, de együtt túl leszünk rajta! Ezért most a Dash-sel én is pályára lépek, hogy közösen megvívjuk ezt a mérkőzést. Együtt, mindannyian. Az első félidőt már megnyertük: 15 darab olyan gépet vásároltunk a Spallanzani kórház számára, amellyel az intenzív osztályon monitorozzák a betegek életfunkcióit. A második félidőben várjuk a ti támogatásotokat is. Csatlakozzatok hozzánk: az adományokkal, a legkisebb összeggel is hozzájárultok ahhoz, hogy további életmentő gépeket vásárolhassunk. Nyerjük meg együtt ezt a meccset is! Köszönöm[/perfectpullquote]

– mondta videóüzenetében a bordó-sárgák 43 éves legendás játékosa.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A labdarúgó, aki 2017-es visszavonulása előtt 25 éven át volt a Roma játékosa, a közösségi oldalán osztotta meg a felhívást.

Adakozó sztárok és álhírek

Francesco Totti az egyik a számos híresség közül, aki maga is aktív szerepet vállal a világot sújtó járvány elleni küzdelemben. Bár Cristiano Ronaldóval kapcsolatosan álhírnek bizonyult, hogy madeirai luxusszállodáit járványkórházzá alakítja, a Dash és Totti közös kampányát viszont maga az érintett kórház is megosztotta a Facebook-oldalán. Ezzel megerősítve, hogy a kórház javára indított adománygyűjtő akció tovább folytatódik, és egy része már célba is ért.

Így terjedt el a koronavírus Olaszországban – tanuljunk belőle!

A 38 éves, 190 cm magas codognói Mattia maga volt a kirobbanó életerő. Egy multicég Milánó melletti, 500 fős üzemében dolgozott kutatóként, imádta a sportot, aktív társasági életet élt, közben pedig feleségével első gyermeküket várták tavasz elejére. Február elején két félmaratonon is részt vett a futóklubjával.

A Spallanzani kórház fogadta az első fertőzött eseteket Olaszországban már január végétől. Február elején pedig a kórház kutatólaboratóriumában sikerült Európában először izolálni a koronavírust három kutatónőnek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk