Frank Júlia, az ország egyik legsikeresebb szakácskönyvírója, aki több mint 130 kötetet írt, október 18-án hunyt el.

Frank Júlia és öccse, Mérő Miklós korán vesztették el szüleiket, ami rányomta a bélyegét egész életükre, és szoros testvéri kapcsolatot ápoltak, írja a Blikk.

“Apám munkaszolgálaton volt az úrkúti mangánbányában, az orvosok szerint az ottani körülményektől lett beteg, másfél évvel az elvesztése után az édesanyánk is elment” – mesélte Mérő. Szüleik azonos rákbetegségben haltak meg, apjuk elvesztésekor Júlia és Miklós csupán tizennyolc és tizenhat évesek voltak.

A nővérem is hónapok óta daganatos betegséggel küzdött, és – sajnos – egy idő után a kemoterápiás kezelések annyira legyengítették a szervezetét, hogy egyre rosszabb állapotba került

– árulta el.

Frank Júlia minden nyáron Amerikába utaztak harmadik férjével, akivel tizenhat boldog évet töltöttek együtt, de az utolsó nyaralás már nem úgy sikerült, ahogy tervezték. “Azt mesélte, olyan rosszul volt, hogy két hétig el sem tudta hagyni a szállodai szobát.”

Amikor hazatértek, rögtön kórházba került, és bár többféle módon próbáltak segíteni rajta, a szervezete kedden hajnalban feladta a küzdelmet. Sajnos, nem volt lehetőségem elbúcsúzni tőle.

“Jóllehet szoros kapcsolatban voltunk, az utolsó napokban már aludni sem tudott, rendkívül leromlott az állapota. A koronavírus miatt nem lehetett látogatni, és amikor legutóbb kerestem őt, azt mondta, visszahív. Erre már nem került sor…” – emlékezett vissza a testvér. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet