A szélsőjobboldali politikust pofán verő fiúnak a Rolling Loud fesztivál életre szóló bérletet ajánlott fel

A Rolling Loud – a világ egyik legnagyobb hiphopfesztiválja – szervezői életre szóló bérletet ajánlottak fel annak a srácnak, aki egy szélsőjobboldali politikust ütött fejen egy tojással.

Na, de milyen politikust?

Fraser Anning ausztrál szenátor korábban azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy népszavazást kezdeményezett arról, hogy a kormány térjen vissza a fehér Ausztrália politikájához.

Ennek lényege, hogy kizárólag európai gyökerű bevándorlókat engedjenek az országba.

A nemrégiben történt, 49 halálos áldozattal járó új-zélandi tragédia kapcsán is megszólalt. Úgy véli, leginkább a muszlimok tehetnek az erőszakról, nem pedig az ausztrál származású elköveti, aki állítása szerint “a fehér faj megmentése” miatt gyilkolt a mecseteknél.

És itt jön a képbe az #eggboy

Fraser Anning szélsőjobboldali politikus sajtótájékoztatóját megzavarta azonban egy 17 éves fiatal, aki tojással verte fejbe a szenátort.

No Title

Free #EggBoy Now pic.twitter.com/l8RWvz52sA

Válaszul Fraser ököllel arcon ütötte a fiút, és ezután többen a földre vittek, fojtogattak.

Szélsőjobboldali AfD-csoport zavarta meg az egykori náci haláltáborban tartott idegenvezetést

A 17 látogató között volt 5-6 olyan személy, akik “folyamatosan megakasztották” a vezetett túrát a Berlintől nem messze fekvő, sachsenhauseni koncentrációs táborban, ez év július 10-én. Az emlékhely személyzetének tagja számolt be az esetről a Tagesspiegel nek. Eszerint a csoporthoz tartozók “nyilvánvalóan szélsőjobboldali és történelmileg revizionista” közbevetéseket tettek.

Az #eggboy-t rendőrök vezették ki.

Rolling Loud fesztivál az #eggboy-t keresi

Az esetről készült videó futótűzként terjed az interneten, amely eljutott a világ egyik legnagyobb hiphopfesztivál szervezőihez is. Noha egyelőre nem tudni a tojásdobáló fiú nevét, de a szervezők egy életre szóló bérletet ajánlottak fel neki.

D1zEbn0W0AAnJWc
Így dobta meg Fraser Anning szélsőjobboldali politikust az #eggboy

A Rolling Loud hivatalos Twitter-oldalán üzentek és kértek segítséget:

https://twitter.com/RollingLoud/status/1106951580333600768

Ha ismered #eggboy-t, tudasd vele, hogy élete végéig a Rolling Loud vendége.

És íme, a videó az esetről:

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból