Nézem Video A nap videója: Freddie Mercury a Tavaszi szél magyar...

A nap videója: Freddie Mercury a Tavaszi szél magyar népdalt énekli

Promóció

Freddie Mercury felállásával mindössze egyetlen egy alkalommal járt Magyarországon a Queen. Erről pedig egy emlékezetes Queen-film is készült, amelyben a Tavaszi szél magyar népdalt énekli.

Promóció
- Advertisement -

A Live in Budapest a brit Queen együttes koncertfilmje, melyen az 1986. július 27-i, egyetlen magyarországi fellépésük látható. Az 1986-os Magic Tour egyik állomásaként a Népstadionban 70 000 ember előtt adott koncert teljes felvételét a filmen az együttes budapesti tartózkodása során készített jelenetekkel színesítették (pl. a megérkezést Budapestre Bécsből szárnyashajóval). A koncert legismertebb momentuma, amikor Freddie Mercury elénekli a közönségnek a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt.

Így sajátította el Freddie Mercury mozgását a Bohém rapszódia sztárja

Mi a teendő akkor, amikor egy filmszerep olyan különleges képességeket követel meg, amivel nem rendelkezik a színész? Lovas trénerektől kezdve, a beszéd tanárokon át a koreográfusokig, Hollywoodban rengetek olyan szakértő van, akik felkészítik a sztárokat a legkülönfélébb szerepekre. Vannak azonban olyanok, akik a végsőkig elmennek, hogy az egyszerű halandó színészből zenei legendát faragjanak.

Mint látható a filmjeleneten, Freddie Mercury kicsattan az örömtől, és egyáltalán nem zavarja, hogy a vasfüggöny belsejében van. A dal pedig akkor és azóta is nagy népszerűségnek örvend. Az alábbi videó a tavaszi szél próbáját mutatja be.

Maga az ötlet Freddie Mercury fejéből pattant ki, hogy ezt a magyar népdalt énekli majd. 

Freddie ötlete volt. Rádiós szerkesztőkkel összeállítottunk neki egy étlapot. Kazettára összejátszottunk jónéhány dalt, csupa népdalt és csupa olyant, amiről azt gondoltuk, hogy elég népszerűek ahhoz, hogy a stadion közönsége majd Freddie-vel énekelje. Mercury-nak az volt a feltétele, hogy olyan legyen, amit mindenki ismer, de ő maga választotta ki ezt az egyet a többi közül

mondja Hegedűs László, a Queen-film egyik producere.

Security Check Required

No Description

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3