Nézem Video A nap videója: Freddie Mercury a Tavaszi szél magyar...

A nap videója: Freddie Mercury a Tavaszi szél magyar népdalt énekli

Promóció

Freddie Mercury felállásával mindössze egyetlen egy alkalommal járt Magyarországon a Queen. Erről pedig egy emlékezetes Queen-film is készült, amelyben a Tavaszi szél magyar népdalt énekli.

Promóció

A Live in Budapest a brit Queen együttes koncertfilmje, melyen az 1986. július 27-i, egyetlen magyarországi fellépésük látható. Az 1986-os Magic Tour egyik állomásaként a Népstadionban 70 000 ember előtt adott koncert teljes felvételét a filmen az együttes budapesti tartózkodása során készített jelenetekkel színesítették (pl. a megérkezést Budapestre Bécsből szárnyashajóval). A koncert legismertebb momentuma, amikor Freddie Mercury elénekli a közönségnek a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt.

Így sajátította el Freddie Mercury mozgását a Bohém rapszódia sztárja

Mi a teendő akkor, amikor egy filmszerep olyan különleges képességeket követel meg, amivel nem rendelkezik a színész? Lovas trénerektől kezdve, a beszéd tanárokon át a koreográfusokig, Hollywoodban rengetek olyan szakértő van, akik felkészítik a sztárokat a legkülönfélébb szerepekre. Vannak azonban olyanok, akik a végsőkig elmennek, hogy az egyszerű halandó színészből zenei legendát faragjanak.

Mint látható a filmjeleneten, Freddie Mercury kicsattan az örömtől, és egyáltalán nem zavarja, hogy a vasfüggöny belsejében van. A dal pedig akkor és azóta is nagy népszerűségnek örvend. Az alábbi videó a tavaszi szél próbáját mutatja be.

Maga az ötlet Freddie Mercury fejéből pattant ki, hogy ezt a magyar népdalt énekli majd. 

Freddie ötlete volt. Rádiós szerkesztőkkel összeállítottunk neki egy étlapot. Kazettára összejátszottunk jónéhány dalt, csupa népdalt és csupa olyant, amiről azt gondoltuk, hogy elég népszerűek ahhoz, hogy a stadion közönsége majd Freddie-vel énekelje. Mercury-nak az volt a feltétele, hogy olyan legyen, amit mindenki ismer, de ő maga választotta ki ezt az egyet a többi közül

mondja Hegedűs László, a Queen-film egyik producere.

Security Check Required

No Description

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3