Freddie Mercury felállásával mindössze egyetlen egy alkalommal járt Magyarországon a Queen. Erről pedig egy emlékezetes Queen-film is készült, amelyben a Tavaszi szél magyar népdalt énekli.

A Live in Budapest a brit Queen együttes koncertfilmje, melyen az 1986. július 27-i, egyetlen magyarországi fellépésük látható. Az 1986-os Magic Tour egyik állomásaként a Népstadionban 70 000 ember előtt adott koncert teljes felvételét a filmen az együttes budapesti tartózkodása során készített jelenetekkel színesítették (pl. a megérkezést Budapestre Bécsből szárnyashajóval). A koncert legismertebb momentuma, amikor Freddie Mercury elénekli a közönségnek a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt.

Így sajátította el Freddie Mercury mozgását a Bohém rapszódia sztárja

Mi a teendő akkor, amikor egy filmszerep olyan különleges képességeket követel meg, amivel nem rendelkezik a színész? Lovas trénerektől kezdve, a beszéd tanárokon át a koreográfusokig, Hollywoodban rengetek olyan szakértő van, akik felkészítik a sztárokat a legkülönfélébb szerepekre. Vannak azonban olyanok, akik a végsőkig elmennek, hogy az egyszerű halandó színészből zenei legendát faragjanak.

Mint látható a filmjeleneten, Freddie Mercury kicsattan az örömtől, és egyáltalán nem zavarja, hogy a vasfüggöny belsejében van. A dal pedig akkor és azóta is nagy népszerűségnek örvend. Az alábbi videó a tavaszi szél próbáját mutatja be.

Maga az ötlet Freddie Mercury fejéből pattant ki, hogy ezt a magyar népdalt énekli majd. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Freddie ötlete volt. Rádiós szerkesztőkkel összeállítottunk neki egy étlapot. Kazettára összejátszottunk jónéhány dalt, csupa népdalt és csupa olyant, amiről azt gondoltuk, hogy elég népszerűek ahhoz, hogy a stadion közönsége majd Freddie-vel énekelje. Mercury-nak az volt a feltétele, hogy olyan legyen, amit mindenki ismer, de ő maga választotta ki ezt az egyet a többi közül[/perfectpullquote]

mondja Hegedűs László, a Queen-film egyik producere.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk