Bemutatták Freddie Mercury eddig sehol nem hallható számát, a Time című szerzemény új verzióját.

Hirdetés

A dalt eredetileg 1986-ban rögzítették. A drámai, korábban nem hallható Freddie Mercury-ballada, a Time, most új címmel Time waits for no one-ként került a nyilvánosság elé. A dalt a Queen frontembere 1986-ban vette fel a Time című brit musicalhez, amelyben Sir Laurence Olivier és a brit pop ikon, Cliff Richard játszottak. A sci-fi, multimédia rock musical 1986-ban a Dominion Színházban került bemutatásra. A produkciót Dave Clark rendezte.

Freddie Mercury eddig nem hallható dala került napvilágra / Fotó: Popsugar

A Time waits for no one Freddie Mercury egyik legerőteljesebb, teljesen természetes előadása, amit csupán egy zongora kísér.

Mary Austin elárulta, hogy ő rejtette el Freddie Mercury hamvait

1 Kapcsolatuknak Freddie biszexualitása miatt lett vége Az 1970-es évek elején találkozott először Freddie-vel. Brian May gitáros révén ismerkedtek meg és évekig tartott a kapcsolatuk. Románcuknak az vetett véget, hogy Freddie 1976-ban bevallotta Mary-nek biszexualitását. Barátok maradtak.

David Clarknak volt egy dalötlete (In My Defence) Freddie számára, aki Münchenbe utazott az Abbey Road Studioba a felvételek miatt. A munkálatokban Mike Moran zongoristaként vett részt.

Mindketten azt a célt tűztük ki, hogy valami különlegeset készítünk

– mondta Clark a közös munkáról.

Freddie a felvételek után kérdezte meg Clarktól, hogy van-e még másik dala, ekkor ajánlotta fel a Time című szerzeményt, amit 1986-ban szintén a müncheni stúdióban vettek fel, a végső verziót 96 hangsávval.

Freddie Mercury – Time Waits For No One (Official Video)

‘Time Waits For No One’ available now: https://FreddieMercury.lnk.to/TimeWaitsForNoOne For the first time ever, after four decades buried deep in the vaults, a previously unreleased version of ‘Time’, recorded in 1986 by Freddie Mercury for the concept album of the hit musical of the same name, has finally emerged after two years of work by the globally successful musician, songwriter and producer Dave Clark, a long-time friend of Freddie’s, using the song’s full title, ‘Time Waits For No One’.

A 2018-ban újrakevert verzióban egy új zongorakíséret került a dalhoz, ami minden mást elfed kivéve Mercury erőteljes hangját, írja a The Hollywood Reporter.

Hirdetés