Hirdetés

 

A Bohém Rapszódia hónapok óta foglalkoztatja a sajtót. Ennek köszönhetően rajongók ezrei érzik át újra Mercury halálát, sorra jönnek elő régi felvételek az énekesről, jelennek meg újabb részletek az életéről. A BBC Four által készített dokumentumfilmben néhány, az énekes utolsó pillanataiban készült felvétel is látható. Nem könnyű végignézni.

 A 11 perces These Are the Days of Our Lives című videóban Freddie néhol ülve látható, a gyengeségtől már nem bírt állni. Mozdulatait eltúlozta, hogy kompenzálja állapotát. Rengeteg sminket viselt, Brian May, az együttes gitárosa elárulta, az énekest órákon át sminkelték, hogy eltakarják betegségének jeleit.

Az utolsó képek egyike / Fotó: Youtube

Mercury halála pont akkor történt, amikor a világ még sokkal ellenségesebb volt az LMBTQ közösséggel szemben. Ezért többen az empátia teljes hiányát mutatták, amikor az énekes elhunyt, és halálát kicsapongó szexuális életének tulajdonították.

10+nemrég előkerült fotó, amelyeken Freddie Mercury és élettársa látható a ’80-as évekből

Mercury fodrászként ismerte meg Jim Huttont a ’80-as évek közepén, és a kezdetek sokszor nehzéségekbe ütköztek. Kétszer is próbált közeledni egy szórakozóhelyen a Queen énekese, de mindegyiket sikertelenség zárta. Végül a hamadik alkalomra, szintén ugyanazon a helyen, beadta a derekát Jim Hutton, nem tudott ellenállni a híresség kitartásának.

May és Roger Taylor, az együttes gitárosa nem sokkal halála után egy televíziós adásban védték meg szeretett énekesüket.

Elmondom neked, ragaszkodunk hozzá, hogy megvédjük őt, mert ő már nem tudja megvédeni magát

– mondta Taylor az interjúban.

Nézd meg a videót:

Freddie Mercury’s Final Days (1991) ***ORIGINAL***

All rights go to Queen. I don’t own any of the clips.

Hirdetés