A magyar szerető által készített Frida Kahlo-portrék kerülnek árverezésre

Nickolas Muray, a magyar születésű amerikai fotós készített portrésorozatot mexikói szeretőjéről, Frida Kahloról. Most elárverezik az eddig alig látott fotókat, írja a DesignTaxi.

A fotók egy Muray munkáiból származó 78 darabos válogatás részeként kerülnek aukcióra. A válogatás olyan képeket is tartalmaz, amik azelőtt soha nem voltak megtekinthetők. Az egész kollekció elárverezésre kerül, a kezdő licit az 1925 és 1946 között készített képekre 15 ezer dollár, azaz több mint 4 millió forint.

Frida Kahlo: „Én nem az álmaimat, hanem a valóságomat festem meg” – Kritika

Na, és a világot elözönlő Frida-babákról, Frida-tetkókról, Frida-pólókról, Frida-táskákról, Frida-graffitikről, stb. nem is beszélve! Ezek óhatatlanul torzítják, önkényesen kiemelik életének és művészetének egy-egy elemét. Vélt vagy valós információk tömegét zúdítják ránk róla. Bizonyára kevés olyan ember van, aki ne hallott volna Frida Kahloról, vagy ne tudna felsorolni legalább néhány momentumot vele kapcsolatban.


Muray és Kahlo 1931-ben ismerkedtek meg Miguel Covarrubias festő által, aki akkoriban a Vanity Fairnél dolgozott. A találkozásukat követően egy évtizedig voltak szerelmi kapcsolatban.

No Title

Images of Frida Kahlo and Diego Rivera – captured by Kahlo’s lover, the famed portrait photographer Nickolas Muray – are going up for auction:https://t.co/TRenx6x6K5 pic.twitter.com/WGawc32tiP

Bár a fotók nem feltétlenül mutatják be a kettejük kapcsolatának fejlődését, de arra mindenképp fény derül, a pár mennyi hírességgel kötött barátságot. Ilyen például a zeneszerző Carlos Chávez, a színész Margo Albert vagy a festő Roberto Montenegro.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból