A Frida Kahlo által inspirált sminkkollekció csak dühöt váltott ki a rajongókból

Kahlo művészete, feminizmusa és stílusa 65 évvel a halála után is inspirálja a világot. Bár a művész nyíltan elüzletesítés- és kapitalizmusellenes volt, a nagy márkák is meglovagolják Kahlo népszerűségét. Az Ulta Beauty márka különösen mellényúlt a Frida Kahlo-kollekciójával, írja a DesignTaxi.

Az Ulta Beauty július 22-ére ígérte az új, Frida Kahlo által inspirált sminkkollekciójának megjelenését. A sorozat egy szemhéjfesték-palettát, egy rúzst, pirosítót, highlightert és primert tartalmaz. A márka az Instagram-oldalán osztotta meg a mexikói festő arcképével ellátott promóciós képeket.

Frida Kahlo Frida Kahlo Sminkkollekció Ulta Beauty Kapitalizmus Fogyasztói Társadalom
Kahlo Valószínűleg Nem Adta Volna Az Arcát Az Ulta Beauty Termékéhez, Tekintettel A Hagyományos Szépségideálok És A Kapitalizmus Iránti Ellenérzéseire. / Fotó: Kez999

A kollekciót máris rengeteg kritika érte, sokan tartják megkérdőjelezhetőnek a termék mögötti szándékot. Kahlo egész életében nyíltan szembehelyezkedett a fogyasztói társadalommal és a kapitalizmussal, így ellentmondásos, ahogy a cégek profitálnak a nevéből és arcából.

A rajongók azt is megjegyezték, hogy a márka photoshoppal „kijavította” a festő híres összeérő szemöldökét. Kahlo valószínűleg nem adta volna az arcát az Ulta Beauty termékéhez, tekintettel a hagyományos szépségideálok és a kapitalizmus iránti ellenérzéseire.

Szereted a Vans cipőit és Frida Kahlo festőt? Van egy jó hírünk!

Azok, akik nem is kedvelik a gördeszkás cipőket vagy tornacipőket, idén talán ők is kivételt tesznek a Vans márkával. Ugyanis a lazább stílust képviselő gyártócég Frida Kahlo művészetét varázsolta a cipőkre, aminél menőbbet ebben az évben aligha fogunk találni. vans cipő, vans frida kahlo


A csomagoláson látható Frida Kahlo-logó jogvédett, így feltételezhető, hogy a Frida Kahlo Corporation engedélyezte a kollekciót. A művész jogai Kahlo unokahúga, Isolda P. Kahlo tulajdonában állnak, és az általa alapított céget a festő leszármazottjai is kritizálták már, amiért Frida nevéből és képeiből profitált.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk