Követem Design A Frida Kahlo által inspirált sminkkollekció csak dühöt váltott...

A Frida Kahlo által inspirált sminkkollekció csak dühöt váltott ki a rajongókból

Promóció

Kahlo művészete, feminizmusa és stílusa 65 évvel a halála után is inspirálja a világot. Bár a művész nyíltan elüzletesítés- és kapitalizmusellenes volt, a nagy márkák is meglovagolják Kahlo népszerűségét. Az Ulta Beauty márka különösen mellényúlt a Frida Kahlo-kollekciójával, írja a DesignTaxi.

Promóció
- Advertisement -

Az Ulta Beauty július 22-ére ígérte az új, Frida Kahlo által inspirált sminkkollekciójának megjelenését. A sorozat egy szemhéjfesték-palettát, egy rúzst, pirosítót, highlightert és primert tartalmaz. A márka az Instagram-oldalán osztotta meg a mexikói festő arcképével ellátott promóciós képeket.

Kahlo valószínűleg nem adta volna az arcát az Ulta Beauty termékéhez, tekintettel a hagyományos szépségideálok és a kapitalizmus iránti ellenérzéseire. / Fotó: kez999

A kollekciót máris rengeteg kritika érte, sokan tartják megkérdőjelezhetőnek a termék mögötti szándékot. Kahlo egész életében nyíltan szembehelyezkedett a fogyasztói társadalommal és a kapitalizmussal, így ellentmondásos, ahogy a cégek profitálnak a nevéből és arcából.

A rajongók azt is megjegyezték, hogy a márka photoshoppal „kijavította” a festő híres összeérő szemöldökét. Kahlo valószínűleg nem adta volna az arcát az Ulta Beauty termékéhez, tekintettel a hagyományos szépségideálok és a kapitalizmus iránti ellenérzéseire.

Szereted a Vans cipőit és Frida Kahlo festőt? Van egy jó hírünk!

Azok, akik nem is kedvelik a gördeszkás cipőket vagy tornacipőket, idén talán ők is kivételt tesznek a Vans márkával. Ugyanis a lazább stílust képviselő gyártócég Frida Kahlo művészetét varázsolta a cipőkre, aminél menőbbet ebben az évben aligha fogunk találni. vans cipő, vans frida kahlo


A csomagoláson látható Frida Kahlo-logó jogvédett, így feltételezhető, hogy a Frida Kahlo Corporation engedélyezte a kollekciót. A művész jogai Kahlo unokahúga, Isolda P. Kahlo tulajdonában állnak, és az általa alapított céget a festő leszármazottjai is kritizálták már, amiért Frida nevéből és képeiből profitált.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3