Követem Design A Frida Kahlo által inspirált sminkkollekció csak dühöt váltott...

A Frida Kahlo által inspirált sminkkollekció csak dühöt váltott ki a rajongókból

Kahlo művészete, feminizmusa és stílusa 65 évvel a halála után is inspirálja a világot. Bár a művész nyíltan elüzletesítés- és kapitalizmusellenes volt, a nagy márkák is meglovagolják Kahlo népszerűségét. Az Ulta Beauty márka különösen mellényúlt a Frida Kahlo-kollekciójával, írja a DesignTaxi.

- Advertisement -

Az Ulta Beauty július 22-ére ígérte az új, Frida Kahlo által inspirált sminkkollekciójának megjelenését. A sorozat egy szemhéjfesték-palettát, egy rúzst, pirosítót, highlightert és primert tartalmaz. A márka az Instagram-oldalán osztotta meg a mexikói festő arcképével ellátott promóciós képeket.

Kahlo valószínűleg nem adta volna az arcát az Ulta Beauty termékéhez, tekintettel a hagyományos szépségideálok és a kapitalizmus iránti ellenérzéseire. / Fotó: kez999

A kollekciót máris rengeteg kritika érte, sokan tartják megkérdőjelezhetőnek a termék mögötti szándékot. Kahlo egész életében nyíltan szembehelyezkedett a fogyasztói társadalommal és a kapitalizmussal, így ellentmondásos, ahogy a cégek profitálnak a nevéből és arcából.

A rajongók azt is megjegyezték, hogy a márka photoshoppal „kijavította” a festő híres összeérő szemöldökét. Kahlo valószínűleg nem adta volna az arcát az Ulta Beauty termékéhez, tekintettel a hagyományos szépségideálok és a kapitalizmus iránti ellenérzéseire.

Szereted a Vans cipőit és Frida Kahlo festőt? Van egy jó hírünk!

Azok, akik nem is kedvelik a gördeszkás cipőket vagy tornacipőket, idén talán ők is kivételt tesznek a Vans márkával. Ugyanis a lazább stílust képviselő gyártócég Frida Kahlo művészetét varázsolta a cipőkre, aminél menőbbet ebben az évben aligha fogunk találni. vans cipő, vans frida kahlo


A csomagoláson látható Frida Kahlo-logó jogvédett, így feltételezhető, hogy a Frida Kahlo Corporation engedélyezte a kollekciót. A művész jogai Kahlo unokahúga, Isolda P. Kahlo tulajdonában állnak, és az általa alapított céget a festő leszármazottjai is kritizálták már, amiért Frida nevéből és képeiből profitált.

Promóció
ForrásDesigntaxi

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Az 50 év után előkerült iratok szerint Samuel Beckett Nobel-díja ellen a biztosság elnöke kampányolt

Samuel Beckett irodalmi Nobel-díja megosztotta a jelölőbizottság tagjait, ez derült ki a Svéd Akadémia archívumának frissen előkerült irataiból.

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

Brad Pitt: “Quentin Tarantino több nőt szabadított meg a cipőjétől, mint a reptéri ellenőrök valaha”

Nem csak Leonardo DiCapriót és Margot Robbie-t említette meg, de kifejezte háláját Margot Robbie lábfeje, Dakota Fanning lábfeje és Margaret Qualley lábfeje iránt is Brad Pitt.

ez is érdekeltéged
<3