Friderikusz Sándor közeli barátja, Rangos Katalin árulta el, milyen volt a népszerű tévés a siker előtt.

Rangos Katalin Prima Primissima-díjas újságíró és Friderikusz Sándor több évtizeddel ezelőtt kötöttek szoros barátságot. A rádióban ismerték meg egymát, ahol ezután több mint 12 éven keresztül dolgoztak együtt, írjaBlikk.

Sándor egy nagyon helyes, szenvedélyes, csak a munkájával foglalkozó fiatalember volt... Rengeteget dolgozott, és rengeteg megpróbáltatás érte.

Rangos azt is elmondta, hogy Friderikuszt riportjai miatt sokszor feljelentették, mert a tévés ugyan tudta, meddig lehet elmenni a kérdésekkel a riportokban, általában ez nem érdekelte, és elment a falig. Elmondása szerint ez okozta végül azt, hogy a vezetőség kirúgta a rádiótól.

Friderikusz vágyott arra az ismertségre, amit a rádió sohasem adhatott meg neki, és a televíziózásba rengeteg kísérletező ötlettel érkezett. Kettejük között nem csak munkakapcsolat volt, hanem szoros barátság is, így az újságíró betekintést nyerhetett a tévés gyerekkorába és családi kapcsolataiba is. 

Sokat mesélt a gyerekkoráról, arról, hogy elváltak a szülei, s az édesapjával már alig találkozott, szinte nem is ismerte, az édesanyját viszont imádta, nagyon szoros volt a kapcsolatuk. Az édesanyja egyedül nevelte, egy fizetésből

– magyarázta Rangos, majd hozzátette, hogy Friderikusz “anyukája örökké számolt, hogy mire telik és mire nem. Összeszorult a szívem, amikor azt mesélte, mi mindent nem kapott meg, ami a többi gyereknek megvolt”. Ennek ellenére a tévés sosem volt követelőző. Amikor édesanyja megbetegedett, Friderikusszal együtt is laktak, hogy tudja ápolni

Egyedül él, s sokan azt gondolják, ettől nagyon boldogtalan, de ez egyáltalán nincs így. Munkamániás, amikor három-négy évig nem dolgozott, akkor is dolgozott. Otthon, az íróasztalánál, a televízió előtt...

“Hálás vagyok neki, hogy a rengeteg munkája mellett volt arra ideje, figyelme, hogy megszervezze a 70. születésnapi partimat. Nagyon jólesett, míg élek, ezt nem felejtem el neki” – jelentette ki Rangos Katalin.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet