A Városháza udvarán lesznek a május 27. és június 2. között megrendezendő 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szabadtéri vetítései.

Szabadtérre is kérik majd a védettségi igazolványt

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelték, hogy a szabadtéri esték látogatásához is szükség lesz védettségi kártyára, amelyet a belépéskor ellenőriznek.

Mint hozzátették, a fesztivál ideje alatt a Városháza Parkban plakátkiállításon mutatják be a versenyfilmekhez készült poszterek közül a 10 legtöbb szavazatot kapott alkotást.

Friss Hus Budapest Nemzetkozi Rovidfilmfesztival 2021
A Szabadtéri Esték Látogatásához Is Szükség Lesz Védettségi Kártyára / Fotó: Friss Hús

Lesz szakmai beszélgetés is a streaming koráról, a 2020-as járványhelyzet ugyanis komoly változást hozott a streaming piacán: a Filmio, az HBO Go, a Netflix, a Távmozi és a Cinego is mind a megváltozott filmnézési szokásokat igyekszik kiszolgálni. Egyebek mellett ezeknek a platformoknak a magyarországi nézettségéről is szó lesz.

A filmezés ökológiai lábnyomának csökkentéséről is lesz szó a Friss Hús rövidfilmfesztiválon

A Green Filmmaking programon szakemberek segítségével járják körbe a filmezés ökológiai lábnyoma csökkentésének lehetőségeit és az ehhez kapcsolódó szemléletváltást. A pitchfórumon a Lovas Nándor-díjért versenyeznek a kisjátékfilmtervek, az esemény moderátora ebben az évben is Lévai Balázs lesz.

A fesztivál idei vendége Csehország. Két rövidfilmes blokk mellett Magyarországon először lesz látható a Winter Flies című cseh film, amelynek vetítés után Olmo Omerzu szlovén származású rendező és Jirí Konecny Arany Medve-díjas producer-alkotótárs mutatja be egyebek mellett a cseh pályakezdő filmrendezők lehetőségeit. A rendezvényen az egyetemek közül többek között a prágai FAMU-t ismerhetik meg az érdeklődők.

Az előadások a fesztivál ideje alatt Friss Hús Facebook-oldalán streamelve lesznek követhetők.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet