Frontálisan ütközött két BKK-busz Budapest XVII. kerületében, a Helikopter úton, miután az egyik jármű sofőrje hirtelen rosszul lett.

Több tanú is megerősítette, hogy a frontális ütközés előtt a megállóból kihajtó sofőr rosszul lett, és a kormányra borult. A balesetben nyolcan sérültek, ebből egyet, a balesetet okozó sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, írjaBlikk.

A mentők több egységgel érkeztek ki a helyszínre, hat utast és a vétlen sofőrt a helyszínen látták el. Az ütközés következtében a busz ajtai nem működtek, a sérülteket és az utasokat feszítővágóval szabadították ki a járműből.

Bár többen úgy vélték, a vétlen sofőr észlelte, hogy a megállóból induló járat vezetője rosszul lett, és saját buszával szándékosan állta útját az irányítás nélkül maradt járművet, ezt a karambolozó sofőrök egy kollégája, valamint Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke is cáfolta. 

H. Richárd, a vétlen jármű vezetője nem tudta már elkerülni az ütközést, olyan hirtelen történt az egész, hogy utasait sem tudta figyelmeztetni

– jelentette ki, hozzátéve, “szerencsére, mivel mindkét jármű lassan haladt, nem történt visszafordíthatatlan tragédia, nem sérültek meg súlyosan az utasok”. A vétlen sofőr sérülései 8 napon belül gyógyulók, a balesetet okoz sofőrnek azonban több csontja is eltörött. Bizonyára szívprobléma okozta a hirtelen rosszullétet, amelynek nem volt előzménye. A Blikk értesülései szerint állapota kielégítő.

Frontalis-Buszbaleset-Xvii-Kerulet-Bkk

A baleset körülményeinek tisztázása ügyében a fővárosi közlekedési társaság belső vizsgálata mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya is eljárást indított.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet