Fülöp Péter lett az EMMI helyettes államtitkára, aki a Csiky Gergely Színház menedzserigazgatója volt

Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház menedzserigazgatója lett hétfőtől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Fülöp Péter lett az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) új államtitkára. Fülöp a művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felel majd. Fülöp Péter 1986-ban született Pécsett. 2010-ben a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogász, majd 2014-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán közgazdász diplomát szerzett.

fülöp péter emmi új államtitkára
Fülöp Péter az EMMI új helyettes államtitkára / Fotó: EMMI

Jogi, közigazgatási jogi stúdiumokon oktatott a Pécsi Tudományegyetem több karán. Doktoranduszként elnökségi tagja, majd elnökhelyettese a Doktoranduszok Országos Szövetségének – áll a helyettes államtitkár EMMI által közölt életrajzában.

Fülöp 2015-ben a Csiky Gergely Színház gazdasági és produkciós igazgatója lett, 2016 óta menedzserigazgatóként vezette a teátrumot. Nemrég sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a belvárosba költözik a színház. Mint mondta: nagy öröm Kaposvár két legnagyobb kulturális intézményének együttműködése.

Rétvári Bence, az EMMI államtitkára: “Örüljenek a feminista nők, hogy szavazhatnak”

A Magyar Narancs szemlézte a Magyar Nemzet interjúját, amelyet Rétvári Bence parlamenti államtitkárral készített a lap. A beszélgetés során előkerült a bevándorlás és az “anya kontra karrier” téma is. Az interjú készítője azt állította, hogy a genderszakosok szerint a magyar kormány a bölcső és a tűzhely mellé száműzi a nőket.

Fülöp hétfőtől művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkárként az EMMI kultúráért felelős államtitkárságának munkáját segíti.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból