Ebben az antikváriumban ingyen füvet adnak a könyvek mellé

Michiganben működtetik azt az antikváriumot, ahol ingyen füvet adnak minden megvásárolt könyv mellé. Így kell kihasználni a marihuána legalizálását? 

Vagy tovább is mehetünk: így kell népszerűsíteni az olvasást? A BlazeMichigan nevű antikvárium “ingyenes ajándékként” reklámozza boltját. Mielőtt belépnénk az oldalukra, egy kattintással igazolnunk kell, hogy 21 év felettiek vagyunk.

Az új törvények értelmében január elsejétől Michigan államban is legális lett a marihuána fogyasztása.

Azonban hiába lehet elviekben már füvet árulni, a könnyűdrog kereskedelemről szóló szabályozások finomhangolása még folyamatban vannak, így 2020-ig senki sem tud olyan engedélyhez jutni, amivel kannabisz boltot lehet nyitni.

Ezt az időszakot próbálja úgy áthidalni a Blaze Michigan nevű vállalat, hogy hivatalosan használt könyveket áruló antikváriumként működnek, a marihuánát pedig ajándékba adják a könyvek mellé. Ráadásul sehová nem írják ki nyíltan, hogy az olvasnivalók mellé járó ajándék mi is pontosan, csak utalnak rá, de azt olyan egyértelműen teszik, hogy csak az nem jön rá, aki nem is akar.

reading on grass 1600
Olvasni füves környezetben / Fotó: Futurity

Stephanie Swearengin, a vállalkozás tulajdonosa több jogásszal is beszélt mielőtt beindította volna a boltot. Azonban mindegyikük azt mondta, hogy jelenleg egy jogi szürke zónában mozognak, nekik pedig ez már bőven elég. A megyei ügyész szerint ha nyomozás indul a cég ellen, azt is kivizsgálják, hogy a vevők valóban az eladott termékért, vagy sokkal inkább az „ingyenes” ajándékért fizetnek.

Kanada nem sokkal a legalizálás után szinte kifogyott a fűből

Mint megírtuk, a marihuána rekreációs célú használatát lehetővé tevő, még júniusban elfogadott törvény múlt héten lépett hatályba. Az ABC szerint csak az első héten 111 marihuánát áruló üzletet nyitottak Kanadában. Az első nap kígyózó sorokat lehetett látni a boltok előtt. A füvet webáruházban is meg lehet vásárolni.

Szóval mondhatjuk, hogy nagyon vékony jégen táncolnak, könnyen vádemelés lehet az ügyből. A Blaze Michigan könyvcsomagjai egyébként 65 dollártól (kb. 18 ezer forinttól) egészen 400 dollárig (kb. 112 ezer forintig) terjedő áron, kizárólag 21 éven felüli vásárlóknak érhető el.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból