Adaptáció készül Gabriel García Márquez Száz év magányából

Az 1967-es klasszikusból spanyol nyelvű sorozat készül a Netflixen. A Nobel-díjas szerző, Gabriel García Márquez legismertebb művét hamarosan a képernyőkön is láthatjuk.

A streaming-szolgáltató megvásárolta a jogokat a nagysikerű regény adaptálásához. Az író fiai, Rodrigo García és Gonzalo García Barcha producerként vesznek részt a gyártási folyamatban. A The Hollywood Reporter szerint az író számtalanszor utasított vissza megfilmesítési ajánlatokat, mert úgy érezte, művét nem lehet egy film időkereteibe szorítani, és bűn lenne a spanyolon kívül akármilyen nyelven feldolgozni.

Regényadaptáció a menő 2019-ben – Ezeket a színházi előadásokat várjátok!

A hagyományos kőszínházi évad kora ősztől késő tavaszig tart. Az intézmények igyekeznek általában az első hónapokban (tehát decemberig, karácsony környékéig) időzíteni az új előadások bemutatóit. Ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy az évad második felében – a naptári év első részében – tétlenkednének,


A kolumbiai író több másik művét is láthattuk már a filmvásznon. García azonban sosem érezte a Buendía-család történetének filmre vitelét opciónak. A szerző fia azonban most már látja a regény adaptációjához szükséges tehetséget a rendezésben és forgatókönyvírásban.

Idris Elba is csatlakozott a Macskák filmadaptációhoz

A produkciót a brit Tom Hooper rendezi, aki korábban A nyomorultakból is forgatott filmet és A király beszéde című filmjéért Oscar-díjat kapott. A T. S. Eliot költeményei alapján született, Macskák című musicalt Andrew Lloyd Webber komponálta. A darabot 1981-ben mutatták be Londonban, a Broadwayn pedig 1982 és 2000 között játszották.


Az elmúlt ötven év alatt García Márquez regénye 47 millió példányban kelt el, 46 nyelvre fordították le, és elengedhetetlen klasszikusává vált a Latin-amerikai irodalomnak. A regényből készülő adaptációt Kolumbiában fogják forgatni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból