A mesterséges intelligencia alapú Gahaku applikáció segítségével átkonvertálhatod arcképedet egy 14. századi festménnyé.

Az applikáció egyre népszerűbb, de nem tökéletes

Az új applikáció egyre népszerűbb az internet népe körében, amely segítségével XIX. századi realista vagy impresszionista festménnyé alakíthatod át képeidet, írja a Design Taxi.

10 hasznos mobilapplikáció, ami egyszerűbbé teszi a mindennapjaid

10 rendkívül hasznos mobilapplikáció, ami egyszerűbbé teszi a mindennapjaid Bármilyen szinten is vagy a fotózásban, érdemes letölteni, ha szeretnél a technikádon javítani. Könnyen hozzáférhetsz a haladó funkciókhoz, amelyek segítségével a felhasználó könnyen beállíthatja a fókuszt és a fényeket fotózás közben. Valós időben eszközölhetsz beállításokat, fókuszálhatsz egy ujjal, valamint a fotóid összhatását is nagyban javíthatod.

Az alkalmazásnak egyetlen szépséghibája van, mégpedig az, hogy nehezen ismeri fel az emberi bőrszínt, így egy színes bőrű embert is fehér színűre fest át.

Egy Twitter-felhasználó kiakadt a Gahaku miatt

Egy Twitter felhasználó egyenesen rasszizmussal vádolta meg a számítógépes programot, amiért Naomi Campbell arcékét egy fehér arcbőrű, szőke lánnyá alakította át. Az ábrázolás valóban elég messze áll a modell eredeti megjelenésétől.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az AI reneszánsz festő (sic!) dolog, rasszista[/perfectpullquote]

– bosszankodott egy Twitter-felhasználó.

Naomi Campbell Gahaku
Naomi Campbell Mint Reneszánsz Kori Úrnő

Szó sincs arról, hogy a program hátrányos megkülönböztetésben részesítene bármilyen etnikumot, a hiba az adatbázis sajátságaiból és a programozásból adódik. Az átalakításhoz alapul szolgáló reneszánszkori festmények között igencsak ritka volt a nem fehér emberek ábrázolása.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet