Wonder Woman játssza a híres színésznőt, Hedy Lamarr-t egy sorozatban

Gal Gadot a valódi „Wonder Woman”-t, Hedy Lamarr színésznőt alakítja, írja az Entertainment Weekly.

Gal Gadot a főszereplője és executive producere a Showtime gyártásában készülő Hedy Lamarr életét feldolgozó minisorozatnak.

Gal Gadot Hedy Lamarr film
Gal Gadot szépsége Hedy Lamarr-éval vetekszik / Fotó: Jewish Telegraphic Agency

Az egyelőre még cím nélküli széria a híres színésznő és feltaláló életét dolgozza fel, aki viharnál sebesebben hódította meg Hollywoodot, mikor 1938-ban kivándorolt Európából, sőt az ország jövőjét is megváltoztatta tudományos fejlesztéseivel. A „világ legszebb nőjének” titulált tehetség rengeteg filmben szerepelt olyan hírességek oldalán, mint Judy Garland, Lana Turner, Spencer Tracy, Jimmy Stewart vagy Clark Gable. Szabadidejében lelkes feltaláló volt.

1941-ben szabadalmaztatta az egyidejű frekvenciaváltás technológiát, amelyet titkos kommunikációs rendszerként használtak, napjainkban pedig a Wi-Fi hálózatok alapja.

A sorozat feltárja az amerikai feminizmus helyzetét Hollywood aranykorában és a II. világháború idején, illetve bemutatja Lamarr életének és örökségének napjainkra gyakorolt hatását is. A sorozat szövegkönyvét a Viszony című széria írónője, Sarah Treem jegyzi.

hedí lamarr
Az igéző szépségű színésznő és feltaláló Hedy Lamarr / Fotó: Mental Floss

“Hedy Lamarr élete igazán izgalmas volt. Kiállt számos olyan kérdés mellett, amelyek kihívást jelentenek a nők és jelen társadalmunk számára is. Gal Gadot személyében megtaláltuk azt a kimagasló tehetségű színésznőt, aki képes ábrázolni az összetett személyiségű Lamarr-t” – lelkesedett a Showtime vezetője, Jana Winograde.

Renée Zellweger játssza az Oscar-jelölt Judy Garlandot az életrajzi filmben

Renée Zellweger tartott egy rövid szünetet a színészkedésben, de az utóbbi években visszatért a vászonra. A Judy című filmben talán az utóbbi évek legjobb teljesítményét adja az Oscar-díjas színésznő. Az életrajzi filmben az Óz, a csodák csodája sztárját, Judy Garland színésznőt alakítja majd.

Gal Gadot olyan filmekkel vált világhírűvé, mint a DC által gyártott Wonder Woman, amelyben a címszerepet játszotta, illetve a Halálos iramban-franchise, amiben Gisele karakterét alakította.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból