Wonder Woman játssza a híres színésznőt, Hedy Lamarr-t egy sorozatban

Gal Gadot a valódi „Wonder Woman”-t, Hedy Lamarr színésznőt alakítja, írja az Entertainment Weekly.

Gal Gadot a főszereplője és executive producere a Showtime gyártásában készülő Hedy Lamarr életét feldolgozó minisorozatnak.

Gal Gadot Hedy Lamarr Film
Gal Gadot Szépsége Hedy Lamarr-Éval Vetekszik / Fotó: Jewish Telegraphic Agency

Az egyelőre még cím nélküli széria a híres színésznő és feltaláló életét dolgozza fel, aki viharnál sebesebben hódította meg Hollywoodot, mikor 1938-ban kivándorolt Európából, sőt az ország jövőjét is megváltoztatta tudományos fejlesztéseivel. A „világ legszebb nőjének” titulált tehetség rengeteg filmben szerepelt olyan hírességek oldalán, mint Judy Garland, Lana Turner, Spencer Tracy, Jimmy Stewart vagy Clark Gable. Szabadidejében lelkes feltaláló volt.

1941-ben szabadalmaztatta az egyidejű frekvenciaváltás technológiát, amelyet titkos kommunikációs rendszerként használtak, napjainkban pedig a Wi-Fi hálózatok alapja.

A sorozat feltárja az amerikai feminizmus helyzetét Hollywood aranykorában és a II. világháború idején, illetve bemutatja Lamarr életének és örökségének napjainkra gyakorolt hatását is. A sorozat szövegkönyvét a Viszony című széria írónője, Sarah Treem jegyzi.

Hedí Lamarr
Az Igéző Szépségű Színésznő És Feltaláló Hedy Lamarr / Fotó: Mental Floss

“Hedy Lamarr élete igazán izgalmas volt. Kiállt számos olyan kérdés mellett, amelyek kihívást jelentenek a nők és jelen társadalmunk számára is. Gal Gadot személyében megtaláltuk azt a kimagasló tehetségű színésznőt, aki képes ábrázolni az összetett személyiségű Lamarr-t” – lelkesedett a Showtime vezetője, Jana Winograde.

Renée Zellweger játssza az Oscar-jelölt Judy Garlandot az életrajzi filmben

Renée Zellweger tartott egy rövid szünetet a színészkedésben, de az utóbbi években visszatért a vászonra. A Judy című filmben talán az utóbbi évek legjobb teljesítményét adja az Oscar-díjas színésznő. Az életrajzi filmben az Óz, a csodák csodája sztárját, Judy Garland színésznőt alakítja majd.

Gal Gadot olyan filmekkel vált világhírűvé, mint a DC által gyártott Wonder Woman, amelyben a címszerepet játszotta, illetve a Halálos iramban-franchise, amiben Gisele karakterét alakította.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk