A-listás színészek és rendezők – mint Gal Gadot, Riz Ahmed, Rosamund Pike, Katherine Heigl – vallottak arról, mi hiányzik nekik és mi kevésbé, amiért az idén a virtuális térben tartják meg az ünnepélyes díjátadókat.

Visszafogott csillogás vár Gal Gadotra és Riz Ahmedre is

Idén a koronavírus-járvány miatt elmarad a díjátadó-szezon. Míg a tavalyi BAFTÁ-n az újrahasznosított vörös szőnyeg és a vegetáriánus vacsora számított a legnagyobb újításnak, az idei Golden Globes-t is virtuális módon merték csak megtartani, és a vasárnapi Oscar-díjkiosztó megrendezéséhez is négy helyszín (két Los Angeles-i és két európai) bevonásával igyekeztek kompromisszumos megoldást találni és a filmcsillagokra is vonatkozó járványügyi előírásoknak utazási korlátozásoknak megfelelni. 

Így a vörös szőnyegen, no meg a puccos partikon sem csilloghattak a sztárok az elmúlt években megszokott fantasztikus sminkjeikben és ruhakölteményeikben – no és extravagáns maszkjaikbanA Reuters megkérdezett néhány színészt és rendezőt, hogy mi hiányzott nekik leginkább a díjátadók elmaradása okán.

Gal Gadot 2021 Dijkioszto
Gal Gadot a 2018-as Critics’ Choice Awards díjátadón / Fotó: REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Corinne Masiero francia színésznő egy hónapja nem problémázott azon, mit is vegyen fel a César-díjátadón – meztelenül jelent meg. Gal Gadot színésznőnek sem hiányzik annyira a vörös szőnyeg, hiszen egy kényelmes ruhában és otthoni mamuszban minden könnyebb elmondása szerint. Azt annál inkább hiányolja, hogy személyesen láthassa és megölelhesse kollégáit.

„Ha az egyik menő partiról esünk be a másikra, sorban állnak érted az interjúért, és miközben nyilatkozol, valaki mindig hátba vereget, elég kijózanító tud lenni, amikor otthon el kell indítani a mosást vagy elmosogatni, vagyis folytatni a hétköznapokat” – vélte Riz Ahmed, a Venom sztárja, aki már számos filmes elismerésben részesült.

Személyes találkozások, ölelések nélkül

Rosamund Pike színésznőnek leginkább az összetartozás érzése fog hiányozni, amelyet a díjkiosztókon érez a filmes szakma képviselőivel. Azt is sajnálja, hogy nem osztozhatnak a többi résztvevővel közösen abban a filmtörténeti pillanatban, amelyet egy díjátadó jelent.

Egyrészt borzasztóan sajnálom, hogy kimaradnak az estélyi ruhák, másrészt meg egyáltalán nem bánom, hogy nem kell kiöltöznöm. Az alakformáló fehérneműkben gyakorlatilag megfulladok

– vallotta be Katherine Heigl, akit A Grace klinika első hat évadából ismerhetett meg a nagyközönség. Mads Mikkelsen dán színész annyira nem bánja, ha idén egy díjátadó szezont kimarad, volt már része elégben. 

Cynthia Erivo leginkább Gadot nézeteit osztja.  Hiányozni fog, hogy személyesen nem nézhetek a kollégák szemébe, nem gratulálhatok nekik, nem mondhatom el szemtől szembe, mennyire hiányoztak. Nem kérdezhetem meg azoktól, akiket már ezer éve nem láttam, hogy hogy vannak. Sajnos, sokakkal tényleg csak ilyen alkalmakkor találkozhatok, mert egyébként annyifelé járunk” – mondta az Oscar-jelölt színésznő, Grammy-díjas énekesnő.

Kollégák helyett családi és baráti körben lehet ünnepelni

Thomas Vinterberg skandináv koprodukcióban készült Még egy kört mindenkinek című filmjével két kategóriában (legjobb nemzetközi film és legjobb rendező) is érdekelt az idei Oscar-díjátadón. Ha nyer, családja és barátai körében fog pezsgőzni. 

Marsai Martin még mindig csak 16 éves, de már tudja, mit fog kihagyni idén. 

„Hiányozni fog az energia és a vörös szőnyegen áradó szeretet, és hogy találkozhassak azokkal, akikkel nem szoktam. Imádok csajosan, cuki ruhákba kiöltözni. De az is előny, hogy a Zoom-közvetítés alatt pulcsiban lehetek” – mondta a fiatal sztár.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk