Galambos Lajos minden kitüntetését, díját és díszpolgári címét visszaadja, miután úgy tűnik, nem sikerült megúsznia a börtönt.

Galambos Lajost 3 év hat hónap börtönbüntetésre ítélték, a halasztási kérelmét pedig elutasították, de a trombitás továbbra is küzd az igazáért. Mivel a fellebbezés nem bír halasztó jelleggel, a mulatószenészt bármelyik pillanatban behívhatják a börtönbe, ezért komoly döntést hozott: levelet írt Novák Katalin köztársasági elnöknek, és visszaadta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét, írjaBlikk.

Sokan irigylik tőlem ezt a két igencsak magas állami kitüntetést, bár számomra a kisebb elismerések ugyanolyan megtisztelőek. Ezek fényét nem kívánom csorbítani a velem kapcsolatos ügy méltatlan lezárásával

– jelentette ki Lagzi Lajcsi, majd hozzátette, hogy abban a reményben szolgáltatja vissza ezeket a kitüntetéseket, hogy be tudja bizonyítani az igazát.

Március 15-én, eme jeles napon döntöttem úgy, visszaadok mindent, de őszintén bízom abban, hogy az ügyem lezárta után ezek visszajutnak majd hozzám.

“Merthogy én ugyanaz a Galambos Lajos vagyok, aki 2001 augusztusában Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól, 2006 márciusában pedig Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől átvehettem ezeket a kitüntetéseket” – magyarázta a zenész.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet