Elhalasztotta a bíróság az ítélethozatalt Galambos Lajos közműlopási és vesztegetési ügyében.

Galambos Lajos áram-, víz- és gázlopási ügye már 2015 óta húzódik. A bíróság elsőfokon 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Lagzi Lajcsit, volt feleségét pedig felmentették a vád alól, de az ítélet ellen az ügyészség és a védők is fellebbeztek. 

Az ítélethozatalra október 19-én került volna sor, de a kitűzött tárgyalást elhalasztották, és arra december 7-én kerül majd sor, írja a Blikk. Arról, hogy a halasztásnak mi lehet az oka, a Ripost DrFröhlich Krisztiánt, Galambos Lajos ügyvédjét kérdezte.

A bíróság hivatalosan nem indokolta meg, hogy mi a halasztás oka. A háttérben vélhetően a nagy számú és terjedelmű védői fellebbezések és az amúgy is nagy terjedelmű iratanyag állhat.

“Ne felejtsük el, hogy a nyomozati anyag 12 ezer oldalas és ehhez kell hozzá adni az elmúlt évek bírósági tárgyalásainak jegyzőkönyvét és a 200 oldalas ítéletet. Ehhez jön még hozzá a hasonló terjedelmű vádhatósági és védői fellebbezések iratanyaga is. Ezek értékelése nyilván jelentős terhet ró a bíróságra. Az egyéb folyamatban lévő ügyek mellett” – magyarázta az ügyvéd. 

“Galambos Lajos az évek óta húzódó, rá nézve rendkívül sérelmes büntetőeljárás megnyugtató és mielőbbi befejezésében érdekelt. Hisz abban, hogy a másodfokú bíróság pártatlanul fogja tudni megítélni az előtte lévő bizonyítékokat. Ügyfelem felett Damoklész kardjaként lebeg ez az ügy, így természetesen ez tölti ki szinte minden gondolatát” – tette hozzá Fröhlich.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet