Elkezdődött Lagzi Lajcsi vesztegetési ügyének tárgyalása, amelyben egy vállalkozó a gyanú szerint 200 millió forintot kért a zenésztől cserébe azért, hogy se a muzsikus, se a felesége ne kerüljön börtönbe az áramlopási ügy miatt.

Január 24-e reggelén kezdődött el annak a vesztegetési ügynek a tárgyalása, melyben Galambos Lajos a sértett, és bevallása szerint ő maga is segített a hatóságoknak a vádlottak leleplezésében, írjaBlikk.

Az elsőrendű vádlott, K. K. igazolta a személyazonosságát, majd távozott az előkészítő ülésről. Ezt azért tehette meg, mivel nem vette át a vádiratot és az idézést két ismert lakcímén sem, így az ő előkészítő ülésére később, a bíróság és az ügyvéd által egyeztetett időpontban kerül sor.

A másodrendű vádlott, dr. P. F., tagadta bűnösségét, elmondása szerint csak ügyvédi minőségben volt jelen az ügyben, nem szegte meg a törvényi keretet. Szerinte jelentős csúsztatás van a vádiratban a személyét illetően. Tárgyaláshoz való jogához ragaszkodott, vallomást később kíván tenni. A harmad- és ötödrendű vádlott – utóbbi az elsőrendű vádlott hozzátartozóója – sem ismerte el a bűnösségét, tárgyalásához való jogukról nem mondtak le, vallomást nem kívántak tenni. 

A negyedrendű vádlott hosszú ideig töprengett a kérdésen, miszerint elismeri-e a bűnösségét, illetve lemond-e a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyvédével súgdolózva fontolgatta a választ, végül ő sem ismerte el a bűncselekményt, és a tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le. Az ügy tárgyalása egy későbbi időpontban folytatódik majd.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet