Vádat emeltek a csaló banda ellen, akiket Galambos Lajos segített lefülelni, miután a bűnözők azt ajánlották neki, hogy kedvező irányba mozdítják az áramlopási ügyét.

Az ügyészség öt ember ellen emelt vádat vesztegetés, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt. A banda azt ígérte Galambos Lajosnak, hogy számára kedvezően befolyásolják a zenész és felesége ellen folyó büntetőeljárást, írja168.

A zenész többször is találkozott egy a vállalkozó által ajánlott ügyvéddel, aki szintén azt állította, hogy a vállalkozó befolyásolni tudja a bírósági döntést, és hozzátette, ehhez őt kell meghatalmazni védőként a büntetőeljárásban.

Az ügyészség a vállalkozó, az ügyvéd mellett a vállalkozó egy hozzátartozója ellen is eljárást indított, aki aktívan támogatta a bűncselekmény elkövetését. Egy másik vádlott tudva a jogellenes ajánlatról, pénzért cserébe közreműködött a kapcsolat felvételében a zenésszel. 

Az ügyészség szerint a vállalkozó, állításával ellentétben, nem rendelkezett sem ügyészi, sem más hivatalos személyi kapcsolattal, a kért jogtalan előnyt magának tervezte megtartani. Az ügyészség indítványozta az ügyvéd eltiltását foglalkozása gyakorlásától, valamint letöltendő börtönbüntetést kért a vállalkozóra és az ügyvédre egyaránt. Ha a a vállalkozó beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 3 200 000 forint pénzbüntetés és öt év börtönbüntetést indítványoz.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet