Vádat emeltek a csaló banda ellen, akiket Galambos Lajos segített lefülelni, miután a bűnözők azt ajánlották neki, hogy kedvező irányba mozdítják az áramlopási ügyét.

Az ügyészség öt ember ellen emelt vádat vesztegetés, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt. A banda azt ígérte Galambos Lajosnak, hogy számára kedvezően befolyásolják a zenész és felesége ellen folyó büntetőeljárást, írja168.

A zenész többször is találkozott egy a vállalkozó által ajánlott ügyvéddel, aki szintén azt állította, hogy a vállalkozó befolyásolni tudja a bírósági döntést, és hozzátette, ehhez őt kell meghatalmazni védőként a büntetőeljárásban.

Az ügyészség a vállalkozó, az ügyvéd mellett a vállalkozó egy hozzátartozója ellen is eljárást indított, aki aktívan támogatta a bűncselekmény elkövetését. Egy másik vádlott tudva a jogellenes ajánlatról, pénzért cserébe közreműködött a kapcsolat felvételében a zenésszel. 

Az ügyészség szerint a vállalkozó, állításával ellentétben, nem rendelkezett sem ügyészi, sem más hivatalos személyi kapcsolattal, a kért jogtalan előnyt magának tervezte megtartani. Az ügyészség indítványozta az ügyvéd eltiltását foglalkozása gyakorlásától, valamint letöltendő börtönbüntetést kért a vállalkozóra és az ügyvédre egyaránt. Ha a a vállalkozó beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 3 200 000 forint pénzbüntetés és öt év börtönbüntetést indítványoz.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.