Galkó Balázs megérti a Radnóti Színház vezetőjének indokait, miért nem tudta elfogadni a jelentkezését portásnak.
Galkó Balázs két héttel ezelőtt posztolt arról, hogy 74 évesen súlyos anyagi gondokkal küzd, hiába volt évtizedekig sikeres színész, a nyugdíja 120 ezer forint, abból alig tud megélni.
Beadta a jelentkezését a Radnóti Színház portás-recepciós állására, de nem vették fel, ugyanakkor a teátrum igazgatója, Kováts Adél felajánlotta a segítségét és találkozott is Galkóval.
Galkó Balázs, aki a Művészetek Völgye egyik alapítója és 2015-ig a fesztivál ötletigazgatója is volt, most a Story magazinnak elárulta, miért utasították el a jelentkezését. Azt mondta, Kováts Adél, akit szeret és tisztel, nagyon kedves volt vele a személyes beszélgetésen.
“Felsorakoztatta az érveit és ellenérveit, amelyekkel nem lehet vitatkozni. Ez egy háromműszakos állás napi nyolc órában. És ugyan csak havi pár alkalommal nem érnék rá, de a helyettesítésemet akkor is meg kellene oldani. Nagyon jót beszélgettünk, és felajánlotta, kitalál majd valamit. Egyelőre nem tudom, miben gondolkodik” – mondta Galkó.
A színész azt is elárulta, hogy a nyugdíját felemelték 150 ezer forintra, és ugyan sokan vannak, akik ennél kevesebből élnek, ő szeretne még munkát vállalni.
A korábban szinkronszínészként is keresett Galkó Balázs 2010-ben egy, a Filmszemlén kihelyezett apróhirdetésben is munkát keresett, 2023-ban pedig arról nyilatkozott, bármilyen munkát elvállal, legyen az versmondás, statisztálás, családi ünnep szervezése, gyermekfelügyelet vagy akár kutyasétáltatás.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet