Már lehet jelentkezni a Müpa egyik legkülönlegesebb fesztiváljára: június 1-jén ismét koncertszínpad épül a parkoló autók helyére, a Garázsband Fesztivál fellépői a legtehetségesebb fiatal zenekarok közül kerülnek ki.

Hirdetés

A Müpa 2016-ban azzal a céllal álmodta meg a Garázsband Fesztivált, hogy a fiatal, egyelőre még ismeretlen vagy kevésbé ismert zenekarokat segítse elindulni a sikeres karrier felé vezető úton.

via GIPHY

Mint írták, az induló csapatok a fesztiválon önálló, negyvenperces koncertet adhatnak profi stábbal, egy nem szokványos helyszínen, a Müpa mélygarázsában.

Az elmúlt három év során csaknem kétszáz zenekar jelentkezett, közülük tizenöten bizonyíthattak a Garázsband színpadán.

Sokan azóta állandó fellépői a hazai kluboknak és fesztiváloknak; 2016 közönségdíjasa, a Bluebay Foxes tavaly a holland Kensington zenekar előtt melegített be a Barba Negrában, de turnézott az Ivan & The Parazol előzenekaraként és megjelent első stúdiólemeze.

Skizofrén hangulatot tükröz az Ivan & The Parazol legújabb albuma

“Fontos volt, hogy már a lemez címével kifejezzük azt a kettősséget, ami bennünk van. Egyszerre mosolygós és szomorkodós az album.” – mondta Vitáris Iván, a zenekar frontembere. A korong március 22-én jelenik meg a holland Butler Records gondozásában, a hazai bemutató május 3-án lesz az Akvárium Klubban.

A Shaibo 2017-ben még a Müpa mélygarázsában, tavaly már az A38 hajó színpadán zenélt. A tavalyi nyertesek közül a Madrapur azzal a 30Y-nal koncertezett, amely a Hey, June! idei sorozatában a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán játszik.

The Bluebay Foxes – Over And Over (Official Lyric Video)

★ Május 11-én NAGY-SZÍN-PAD elődöntő koncert az Akváriumban! ★ NAGY-SZÍN-PAD: http://nagyszinpad.com/zenekarok Event: https://www.facebook.com/events/260954418158922/ Follow The Bluebay Foxes! Facebook: https://www.facebook.com/thebluebayfoxes Instagram: https://www.instagram.com/thebluebayfoxes First single of the upcoming debut album ‘NOW’, out 14th December. Produced, mixed by Ligeti György Recorded at Record low studio Mastered by Szabó Szebasztián (Miracle Sound Studio) Video shot at Picturepool Studios Shot by Benjamin Patkai cut/edit/color: 4B inc.

A szervezők április 25-ig várják a pályázatokat, amelyeket ezúttal is a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri fog véleményezni. Beck Zoli (30Y), Keleti András (colorStar), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk) és Zságer Balázs (Zagar) hallgatja meg minden beérkezett pályaművet és egymástól függetlenül pontozza őket. Az öt legtöbb pontot összegyűjtő együttes jut a Garázsband színpadára.

Kollár-Klemencz László zenei előadó / Kép: NLCafé

A fellépésen kívül egyéb nyeremények is várnak a zenekarokra: a közönség helyszíni szavazatai alapján a legnépszerűbb zenekarok nyerhetnek egy egész napot a Müpa stúdiójában, egy profi fotózást, további fellépési lehetőséget és két hangfallal is gazdagabbak lehetnek.

A részletes pályázati kiírás és a jelentkezési lap elérhető a www.mupa.hu/garazsband linken.

Hirdetés