Gareth Wrighton a Londoni Divathéten, használt törlőkendőkből készült ruhát mutatott be

A extrém kollekcióiról elhíresült divattervező, Gareth Wrighton a legfrissebb, Fashion East family kollekcióját mutatta be a Londoni Divathéten.

Nagy pörgés

A Londoni Divathét eseményén teljes a pörgés, olyan dizájnerek mutatják meg legújabb kollekcióikat, mint Charlotte Knowles, Ashley Williams vagy az AW20 kollekcióval feltörekvő DiPetsa. De Gareth Wrighton, Saul Nash, Ancuta Sarca, Nensi Dojaka és Goom Heo is felbukkantak az eseményen.

london fashion week15
/ Fotó: Simone Steenberg

Goom Heo a romantika jegyében álmodta meg ruhakölteményeit, vágott felsőkből és drapp anyagból, de a névjegyének számító tömpe orrú csizmák sem maradhattak el. Dojaka pedig melltartókkal, és túlméretezett blézerekkel rukkolt elő.

A nap fotója: Meghökkentő darabokat mutatott be a London Fashion Week Men’s

A férfiakra specializálódott londoni divathét újra a brit fővárosra irányította az influencerek és kritikusok figyelmét január 5-7 között. A kollekciók nagyon széles skálán mozogtak az extrém élesre vasalt öltönyöktől a szuper puha kasmír kabátokon át az oversized pufi kabátokig. Ahogy a nemzetközi trendekre, úgy a férfidivatra is a retro fazonok és mintázatok a jellemzőek.

Heot és Dojakát követte Saul Nash divatkollekciója, a sportruházati ruhaneműk férfi táncosok prezentálásával kerültek reflektorfénybe, írja a Dazed.

Gareth Wrighton kollekciója merész és gusztustalan elemeket egyaránt tartalmazott, a kollekció az általa elképzelt, disztópikus jövő divatját mutatta meg. Ebben megtalálhatóak voltak, a nyúlfülű sapkák, a hányingert keltő, mustárral és ketchup-pal  összemaszatolt ruháktól kezdve a Jennifer Laurence arcmásával ékesített gördeszka is.

Az első alkalom, hogy a Fashion Esttel együttműködtek

Végezetül pedig, Ancuta Sarca játékos, edzőcipő-körömcipő-hibrid lábbelijeit csodálhatta meg a divatértő közönség. A huszadik évfordulóhoz közelítő esemény kapcsán ez volt az első alkalom, hogy a Fashion Easttel közösen együttműködtek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Sohasem foglalkoztunk a standard nemi szabályokkal a kifutón, tehát ez természetes számunkra és a progresszív tervezőknek, hogy támogatjuk ezt a formátumot a 20. évfordulóhoz közeledve[/perfectpullquote]

– árulta el Lulu Kennedy, a Fashion East alapítója.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból