Gáspár Evelin volt párja, Gazsi Boldizsár a fenyegetéssel nem egyszerű zaklatási ügyet robbantott ki. A Gáspár-család ügyvédje szerint ez sokkal komolyabb eset annál, mint elsőre gondolnánk.

Gáspár Evelin volt párja megfenyegette őt és családját

Gáspár Győző lánya, Gáspár Evelin szakított volt párjával, aki azonban nem hajlandó tudomásul venni, hogy véget ért az egy éves kapcsolatuk. Evelin állítólag az exe unokatestvérével találkozott, a volt párja pedig azonnal megcsalásra gondolt. Gazsi Boldizsár bosszúból ezért olyan fotókat tett közzé az interneten, amelyeket Evelin ruhátlanul vagy lenge öltözékben látható. Ezekről a képekről aztán kiderült, hogy olyan szituációkban készültek, amikor a lány nem volt tisztában azzal, hogy lefotózták őt. 

Gaspar Evelin Volt Parja Fotoi Szexualis Zaklatas
Gáspár Evelin / Fotó: Tv2

A képek közzététele után a két család egymásnak esett, telefonon küldték el egymást melegebb éghajlatra. Gáspár Evelin volt párja, Boldizsár édesapja ráadásul meg is fenyegette Evelint, hogy lefejezi az egész családot, a fejüket pedig a kerítésre tűzi.

Akkor lesz elégedett, ha a volt párja elveszti szabadságát

Evelin nemrégiben a Mokkában, a TV2 reggeli műsorában is nyilatkozott az ügy apropoján. Mint mondta, számára az lenne a legmegnyugtatóbb, ha Boldizsárék börtönbe kerülnének.

Felfoghatatlan, hogy mire jó ez valakinek! Megalázni, lelkileg, verbálisan bántalmazni? Ha valóban szeretek valakit, azzal nem teszek ilyet

– mondta Gáspár Evelin, aki hozzátette: “akkor leszek elégedett, ha a szabadságát elveszti. (…) Sajnos vannak más dolgot itt a füle mögött, úgyhogy van esélye rá.”

A lány egyébként, mint írta közösségi oldalán is, azért állt ki, hogy erőt adjon más, hasonló helyzetben lévő nőtársainak.

Gáspárék ügyvédje szerint ez az ügy sokkal komolyabb

A család ügyvédje szerint van esély arra, hogy börtönt kapjon a fiú a jogsértés miatt.

Szilágyi Roland ügyvéd szerint ezen ügy sokkal több annál, minthogy megosztottak róla privát fotókat. Szilágyi szerint az, hogy a volt barát fotókat osztott meg, önmagában polgárjogi kérdés, sérelemdíj követelhető miatta. Ha azonban Evelin elesik reklámbevételektől, partnerprogramtól, esetleg munkáktól a botrány miatt, az már kártérítési per tárgya, akár milliós összeg – a meghiúsult munkák díja – is perelhető, mint mondta az ügyvéd.

Kapcsolódó cikk

Szilágyi szerint a büntetési tételeket a körülmények is befolyásolják. Ha kitesz a volt barát egy fotót, és feltételeket szab (“ha nem jössz vissza hozzám”), akkor megint kiteszi, az már zaklatás. Ez a joggyakorlat szerint 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Azonban ha az érintett azt mondja, pénzt kér az intim fotókért, az zsarolás kísérlete. Ha viszont azt mondja, megöli a másikat vagy magát, az minősítő körülmény az ügyvéd szerint.

Boldizsár édesapjának lefejezéssel fenyegetőző telefonja a legkomolyabb ügy Szilágyi Roland véleméyne szerint. Azzal mindenképpen foglalkozni kell, ott súlyos büntetés helyezhető kilátásba, hiszen amit tett, az élet és testi épség elleni fenyegetés, a zsarolás minősített esete, itt kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet