Gene Simmons, a Kiss frontembere Billie Eilish-t és Lady Gagát magasztalta

A Kiss zenekar frontembere, Gene Simmons nem győzte magasztalni Billie Eilish és Lady Gaga popsztárt, de a hipop műfajt sem.

A rock and roll halott

Gene Simmons, a Kiss zenekar frontembere interjút adott a Gulf News hírportálnak, amelyben többek között elmondta, az új rockzenekarok nem szánnak elég időt arra, hogy létrehozzanak valami nagyszabású, csillogó, izgalmas dolgot.

Gene Simmons, a Kiss zenekar frontembere / Fotó: Getty Images

Úgy gondolja, emiatt aztán nem is lesznek akkorák, mint a régi nagy csapatok. Szerinte egész egyszerűen nem lehet friss rockzenekart mondani az elmúlt húsz évből, ami a régi nagyok nyomába léphet. Nem először jön elő egyébként a “rock and roll” halott elméletével. Szinte minden interjújában beszél ezen aggodalmáról.

A hírportálnak azt is elmondta, hogy egyébként ő is elismeri az őrülten népszerű BTS K-pop zenekart.

Ám hozzátette, hogy egyrészt az összes ilyen banda népszerű, másérszt ez még nem jelenti azt, hogy ikonikusak és maguk mögött tudnak hagyni bármiféle, örök érvényű örökséget.

Írd magad a zenéd, mint Billie Eilish és Lady Gaga, és Gene Simmons elismer

Gene Simmons viszont kedveli az olyan kortárs popelőadókat, mint Billie Eilish. Ennek oka, hogy Eilish a testvérével közösen írja a dalokat, nem külső dalszerzőkkel. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A Kiss zenekar frontembere azért nem kedveli, ha az adott zenész nem maga írja a szöveget, mert az csak ront a könnyűzenének mint műfajnak, ráadásul a legtöbben még hangszeren sem tudnak játszani. 

Lady Gagát is ugyanezért szereti, mert ő írja a saját dalait, és nagyszabású show-t ad a tömegnek.

Simmons kitért az interjúban a hiphopra is, és mint számos zenei újságíró, ő is úgy véli, hogy a pezsgés egyértelműen a hiphopban van jelenleg, ott vannak izgalmas új dolgok, a rockzenével ellentétben.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból