George Clooney hasznos tippekkel látta el a filmes világot a Rust forgatásán történtek után, amivel óvni lehetne a biztonságot és elkerülni még több hasonló esetet.

A biztonság legyen a legalapvetőbb

Alec Baldwin októberben a Rust című westernfilm forgatásán véletlenül meglőtte az operatőrt, Halyna Hutchinst, aki a belehalt sérülésébe. Azóta a fővilágosító, aki a kezei között tartotta a vérző Hutchinst, feljelentette Baldwint, a fegyvermestert és a producereket is.

Valaki szabotálni akarta a Rust filmforgatását, ezért tett éles töltényt Alec Baldwin fegyverébe

A fegyvermester ügyvédje szerint nem figyelmetlenség volt az operatőr halálának oka.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Arról még mindig nincs információ, hogy ez történhetett meg, de azóta több hasonló esetet megelőzni vágyó kezdeményezés indult. Ennek kapcsán nyilatkozott George Clooney is, aki elmondta, nem gondolja, hogy Baldwin szándékosan találta el az operatőrt, azonban szerinte mindennél fontosabb, hogy biztonságos környezetet teremtsenek egy forgatáson és arra kellene törenekedni, hogy mégegy ilyen tragédia ne történhessen.

George Clooney pontosan és részletesen ellenőrzi, milyen fegyvert kap a kezébe

Clooney egy podcastban nyilatkozta, hogy többször ellenőrzi használat előtt a kezébe adott fegyvereket, mert nehéz megkülönböztetni a vaktöltényeket a valóditól, írta a 24.hu.

Minden egyes alkalommal, amikor a kezembe adnak egy fegyvert, ránézek, kinyitom a tárat, és megmutatom a stábnak és annak is, akire szegezni fogom a fegyvert. Minden egyes felvétel előtt. Aztán visszaadom a fegyvermesternek, ha végeztem

– illetve még hozzátette, ha például egy hatlövetűt kell használnia, akkor a föld felé célozva hatszor elsüti a fegyvert.

Baldwin a baleset után azt jelentette ki, hogy szerinte minden forgatáson biztosítani kéne a rendőrös felügyeletet, hogy legyen aki ügyel a biztonságra, ha fegyvert használnak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet