Barbra Streisand Disney-részvényekkel lepte meg George Floyd lányát

Barbra Streisand amerikai színész-énekesnő Disney-részvényeket ajándékozott George Floyd lányának, Gianna Floydnak.

35 ezer forint egy részvény

A rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd hatéves kislánya a hétvégén osztott meg egy posztot Instagram-oldalán. A képen egy levelet és bizonylatot tart a kezében, a képaláírásban pedig a színész-énekesnőnek mond köszönetet azért, amiért Disney-részvényes lehet – írja a The Hollywood Reporter.

Azt nem tudni, pontosan mennyi részvényről van szó, de a piac pénteki zárása szerint a Disney-részvények egyenkénti értéke jelenleg 115,49 dollár (35 ezer forint).

Nemrég Kanye West hozott létre Gianna számára egy alapot, mely teljes mértékben fedezheti Gianna oktatásának költségeit. Az elmúlt héten a Texasi Déli Egyetem jelentette be, hogy teljes ösztöndíjat biztosít a lánynak, amennyiben továbbtanulásakor ezt az intézményt választja.

george floyd lanya barbra streisand disney revenyek
Gianna Floyd, George Floyd lánya / Fotó: Ksmithqos Instagram-oldala

A GoFundMe közösségi finanszírozással foglalkozó oldal emellett több mint 2,1 millió dollárt gyűjtött a lány javára.

Honnan indult?

Május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatta a 46 éves afroamerikai George Floydot. A férfit az úttestre szorították és megbilincselték, majd az egyik rendőr a nyakára térdelt. Az áldozat levegőért könyörgött. A halottkém jelentése szerint Floyd az ötödik percben meghalt.

“A rasszizmus veszélyesebb a koronavírusnál” – BLM-tüntetők történetei

A tragikus körülmények között elhunyt George Floyd temetését követően sem csillapodnak a kedélyek. Amerikában már a diákok is tüntetnek, sőt már az Egyesült Királyságban folytatódnak tovább az antirasszista tüntetések. “A faji egyenlőség miatt vagyok itt és azért, mert egy férfit megöltek csupán a bőrszíne miatt.

George Floyd halála után Jammie Holmes művész úgy döntött, hogy Amerika-szerte felrajzolja a férfi utolsó szavait a nagyobb városok egére. A különleges installációval a művész célja, hogy demonstráljon az erőszak ellen, amely Floyd életébe került.

Az eset hetek óta tartó tiltakozáshullámot váltott ki az Egyesült Államokban és világszerte. A Merriam-Webster amerikai értelmezőszótár egy Missouri államban élő afroamerikai nő megkeresése nyomán pedig módosítja a rasszizmus jelentését, aki szerint a szó jelenlegi definíciója nem tér ki a színes bőrű emberek rendszerszintű elnyomására.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból