A nap fotója: A The Beatles tagja, George Harrison 17 évesen

A mai nap fotóját a The Beatles tagja, George Harrison fiatalkori képe szolgáltatja. Mindössze 17 éves volt a fotón, ahol egy gitárral, fessen öltözve látható.

A The Beatles angol beatzenekar volt a popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekara, amely 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd lemezt adott el, többet mint bármely más együttes.

b0d8c5c9ee5a30d3d7656d516010df59
George Harrison fiatalon / Fotó: Pinterest

A popkultúra egészét nézve kevesen voltak, akik népszerűségükhöz, kritikai elismertségükhöz és széles körű kulturális hatásukhoz mérhetőek.

Pont 45 éve robbant a brit listák élére ez a zseniális lemez

Olyan zenészeket hívott meg az ex-beatle erre a hangversenyre, mint Ravi Shankar, Bob Dylan, Eric Clapton, Ringo Starr, Leon Russell vagy Billy Preston. A koncertlemez 1972. január 29-én foglalta el a brit albumok listájának első helyét. Lájkold a Facebook-oldalunk

A Beatles több eladási rekordot is felállított és több mint ötven Top 40-es kislemezük jelent meg. Az első brit zenekar volt, mely folyamatos népszerűségre tett szert az USA-ban, nem kevesebb mint 27 n° 1 helyezett dalt jegyezve csak Nagy-Britanniában és az USA-ban; ennek köszönhetően a Beatles a 20. század legsikeresebb zenekara lett. Az EMI 1985-ös becslései szerint addigra már több mint egymilliárd lemezt adtak el világszerte. „Yesterday” című daluk a modern kori zenetörténet legtöbbször feldolgozott dala (több mint 3000 változata létezik).

49282205 970133009852833 5264632192583073792 n
George Harrison, a The Beatles tagja fiatalon, mindössze 17 évesen / Fotó: BBC News

George Harrison Liverpoolban született 1943. február 25-én. 17 évvel ezelőtt, 2001. november 29-én hunyt el a világhírű brit zeneszerző, zenész, producer. Elsősorban úgy ismert, mint a mai zenetörténet egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású zenekarának, a The Beatles-nek a szólógitárosa, „a Csendes Beatle”. Komoly és jelentős szerepet játszott emellett abban is, hogy a mai nyugati társadalomnak a meditáció és a keleti kultúra iránti érdeklődése felébredt.

Interaktív Beatles-kiállítás nyílik Liverpoolban / ContextUs

A liverpooli Albert Dock épületegyüttesben kialakított díjnyertes intézmény a hét elején jelentette be, hogy számos izgalmas újítással egészítette ki az általános iskolások számára kialakított Discovery Zone elnevezésű részlegét. A helyiség játékos módon mutatja be a fiataloknak a legendás gombafejűek, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr életének korai éveit, a világhírűvé válásuk történetét, a zenéjüket és, hogy milyen szálak fűzik őket Liverpoolhoz.

Tavaly pedig robbant a hírbomba: Liverpoolban interaktív kiállítás nyúlt The Beatles Story nevezető múzeumban.

Így lett négy londoni srácból az ISIS Beatles / ContextUs

Az arcukat eltakarva csak a nyugat iránti gyűlöletükről beszéltek, semmi másról. A Raqqa börtön foglyai így az összetéveszthetetlen akcentus miatt nevezték el Beatlesnek a fogvatartóikat. Ám akcentusuknál sokkal több köti össze a négy britet: mindössze pár kilométerre egymástól nőttek fel Nyugat-Londonban. Ugyanazokat az utcákat rótták, ugyanabba a mecsetbe jártak és fociztak együtt.

A liverpooli Albert Dock épületegyüttesben kialakított díjnyertes intézmény jelentette be, hogy számos izgalmas újítással egészítette ki az általános iskolások számára kialakított Discovery Zoneelnevezésű részlegét.

The Beatles – Eleanor Rigby (From “Yellow Submarine”)

Celebrating the 50th anniversary of Revolver with the digital release of the video for “Eleanor Rigby” – revisit the album now: http://smarturl.it/thebeatles…

A helyiség játékos módon mutatja be a fiataloknak a legendás gombafejűek, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr életének korai éveit, a világhírűvé válásuk történetét, a zenéjüket és, hogy milyen szálak fűzik őket Liverpoolhoz.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból