A Trónok harca írója, George R. R. Martin tisztában van azzal, hogy a koronavírus szempontjából a legveszélyeztetettebbek közé tartozik. Azonban szorgalmasan dolgozik a sorozat hatodik kötetén, a The Winds of Winteren.

Jó munkához idő kell

Ez az a járvánnyal kapcsolatos hír, amelyet minden Trónok harca-rajongó hallani akart: George R. R. Martin arra használja az izolációt, hogy a regényfolyam régóta várt folytatását, a The Winds of Wintert megírja, olvashatjuk a The Guardianban.

George Rr Martin Tronok Harca Uj Kotet Karanten
George R. R. Martin / Fotó: Antonio Olmos / The Observer

A 71 éves szerző a honlapján tett közzé egy blogbejegyzést a rajongóknak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azoknak, akik aggódnak miattam, elmondhatom, hogy tisztában vagyok azzal, a legveszélyeztetettebb csoporthoz tartozom a korom és az egészségi állapotom miatt. De remekül érzem magam és minden óvintézkedést megteszünk. Az az igazság, hogy mostanában többet vagyok Westeros-ban, mint a való világban, hiszen minden nap írok. Elég ramaty a helyzet a Hét Királyságban is, de talán mégsem annyira gyászos, mint amilyenné a valóságban válhat. [/perfectpullquote]

– értékelte a helyzetet Martin. A Trónok harca fantasy-sorozat legutolsó, ötödik kötete, a Sárkányok tánca 2011-ben jelent meg.

George R. R. Martin addig nem foglalkozik a Trónok harca sorozattal, amíg be nem fejezi könyvét

Már véget ért a Trónok harca mint sorozat, de a könyvek folytatása vagy egyéb spin-offok még mindig közbeszéd tárgyává teszik. Ezúttal a könyvek szerzője, George R.R. Martin szólalt meg az új könyv kapcsán. george rr martin idézetek, trónok harca könyvek, trónok harca spin off

Az HBO-n 2011 és 2019 között vetített tévésorozatnak köszönhetően az idők során a történet rajongótábora hatalmasra duzzadt világszerte, így rengetegen várják már közel egy évtizede a hatodik részt.

Vajon a vírusjárvány megihleti Martint?

Martin bejelentette, hogy jelenleg egyedül van egy távoli, elszigetelt helyen, ahol csak egyetlen munkatársa látogatja, nem megy ki a városba, nem találkozik senkivel. Bezárta a Új-Mexikó állambeli moziját is, a Jean Cocteau-t, de a könyvesboltja, a Beastly Books még egyelőre üzemel. Minden dedikálást és felolvasóestet lemondott, de online még lehet rendelni az író internetes áruházából.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Így, hogy most mindenütt karantén, kijárási tilalom és társasági izoláció van érvényben, valamint minden szórakozóhely bezár, az olvasás a legjobb mód az üres óráink eltöltésére. Különös napok köszöntöttek ránk. Bár benne vagyok már a korban, semmi ehhez foghatót nem tapasztaltam még az életben, amivel az elmúlt hetekben szembesültünk[/perfectpullquote]

– vallotta be Martin. A bejegyzés alatt az író megosztott egy infógrafikát a helyes kézmosásról is, amely képaláírásaihoz Frank Herbert A dűne című regényéből vett idézeteket. „Nem szabad félnem. A félelem megöli az elmét. A félelem kis halál.”

Miért nem halad George R.R. Martin a Trónok harca következő kötetével?

Az író semmiképp sem a gyorsaságáról híres. Nemcsak, mert 2011 óta írja a Trónok harca következő kötetét, de még partnerét is 30 év együttlét után vette feleségül. A szerző elárulta, hosszú ideje küszködik a híres sorozat folytatásával, mivel a The Winds of Winter nem igazán egy regény, hanem egy tucatnyi regény.

Martin bevallotta, hogy a híreket figyelve úgy érzi magát, mintha mindannyian egy sci-fi regény hősei lennénk.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]De sajnos nem az a fajta fantasztikus regény, amelyről gyerekkoromban álmodoztam, hogy városokat építünk a Holdon, kolóniákat a Marson és a robotika három törvénye alapján működő háztartási robotjaink meg repülő autóink lesznek. Sosem rajongtam a vírusos történetekért… Bízzunk benne, hogy mindannyian épen és egészségesen megússzuk. Vigyázzatok magatokra, barátaim! Inkább legyünk óvatosak, mint utólag sajnálkozzunk![/perfectpullquote]

– kérte olvasóit Martin. Amíg elkészül a várva-várt regény, a fantasy rajongóinak ebben a cikkben gyűjtöttük össze a műfaj legjavát, illetve összeszedtük azt is, miket érdemes a karanténban olvasni. Hiszen George R. R. Martin is megmondta: a legjobban olvasással telik az idő a karanténban. Reméljük, ő azért marad inkább az írásnál.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet