Olvasom George R. R. Martin üzent a rajongóknak az önkéntes...

George R. R. Martin üzent a rajongóknak az önkéntes karanténból

Promóció

A Trónok harca írója, George R. R. Martin tisztában van azzal, hogy a koronavírus szempontjából a legveszélyeztetettebbek közé tartozik. Azonban szorgalmasan dolgozik a sorozat hatodik kötetén, a The Winds of Winteren.

Jó munkához idő kell

Promóció
- Advertisement -

Ez az a járvánnyal kapcsolatos hír, amelyet minden Trónok harca-rajongó hallani akart: George R. R. Martin arra használja az izolációt, hogy a regényfolyam régóta várt folytatását, a The Winds of Wintert megírja, olvashatjuk a The Guardianban.

George R. R. Martin / Fotó: Antonio Olmos / The Observer

A 71 éves szerző a honlapján tett közzé egy blogbejegyzést a rajongóknak.

Azoknak, akik aggódnak miattam, elmondhatom, hogy tisztában vagyok azzal, a legveszélyeztetettebb csoporthoz tartozom a korom és az egészségi állapotom miatt. De remekül érzem magam és minden óvintézkedést megteszünk. Az az igazság, hogy mostanában többet vagyok Westeros-ban, mint a való világban, hiszen minden nap írok. Elég ramaty a helyzet a Hét Királyságban is, de talán mégsem annyira gyászos, mint amilyenné a valóságban válhat.

– értékelte a helyzetet Martin. A Trónok harca fantasy-sorozat legutolsó, ötödik kötete, a Sárkányok tánca 2011-ben jelent meg.

George R. R. Martin addig nem foglalkozik a Trónok harca sorozattal, amíg be nem fejezi könyvét

Már véget ért a Trónok harca mint sorozat, de a könyvek folytatása vagy egyéb spin-offok még mindig közbeszéd tárgyává teszik. Ezúttal a könyvek szerzője, George R.R. Martin szólalt meg az új könyv kapcsán. george rr martin idézetek, trónok harca könyvek, trónok harca spin off

Az HBO-n 2011 és 2019 között vetített tévésorozatnak köszönhetően az idők során a történet rajongótábora hatalmasra duzzadt világszerte, így rengetegen várják már közel egy évtizede a hatodik részt.

Vajon a vírusjárvány megihleti Martint?

Martin bejelentette, hogy jelenleg egyedül van egy távoli, elszigetelt helyen, ahol csak egyetlen munkatársa látogatja, nem megy ki a városba, nem találkozik senkivel. Bezárta a Új-Mexikó állambeli moziját is, a Jean Cocteau-t, de a könyvesboltja, a Beastly Books még egyelőre üzemel. Minden dedikálást és felolvasóestet lemondott, de online még lehet rendelni az író internetes áruházából.

Így, hogy most mindenütt karantén, kijárási tilalom és társasági izoláció van érvényben, valamint minden szórakozóhely bezár, az olvasás a legjobb mód az üres óráink eltöltésére. Különös napok köszöntöttek ránk. Bár benne vagyok már a korban, semmi ehhez foghatót nem tapasztaltam még az életben, amivel az elmúlt hetekben szembesültünk

– vallotta be Martin. A bejegyzés alatt az író megosztott egy infógrafikát a helyes kézmosásról is, amely képaláírásaihoz Frank Herbert A dűne című regényéből vett idézeteket. „Nem szabad félnem. A félelem megöli az elmét. A félelem kis halál.”

Miért nem halad George R.R. Martin a Trónok harca következő kötetével?

Az író semmiképp sem a gyorsaságáról híres. Nemcsak, mert 2011 óta írja a Trónok harca következő kötetét, de még partnerét is 30 év együttlét után vette feleségül. A szerző elárulta, hosszú ideje küszködik a híres sorozat folytatásával, mivel a The Winds of Winter nem igazán egy regény, hanem egy tucatnyi regény.

Martin bevallotta, hogy a híreket figyelve úgy érzi magát, mintha mindannyian egy sci-fi regény hősei lennénk.

De sajnos nem az a fajta fantasztikus regény, amelyről gyerekkoromban álmodoztam, hogy városokat építünk a Holdon, kolóniákat a Marson és a robotika három törvénye alapján működő háztartási robotjaink meg repülő autóink lesznek. Sosem rajongtam a vírusos történetekért… Bízzunk benne, hogy mindannyian épen és egészségesen megússzuk. Vigyázzatok magatokra, barátaim! Inkább legyünk óvatosak, mint utólag sajnálkozzunk!

– kérte olvasóit Martin. Amíg elkészül a várva-várt regény, a fantasy rajongóinak ebben a cikkben gyűjtöttük össze a műfaj legjavát, illetve összeszedtük azt is, miket érdemes a karanténban olvasni. Hiszen George R. R. Martin is megmondta: a legjobban olvasással telik az idő a karanténban. Reméljük, ő azért marad inkább az írásnál.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3