Úgy tűnik, never-ending story a Trónok harca-könyvek folytatására várni George R. R. Martin írótól most, hogy a HBO-val leszerződött.

Executive producer lesz George R. R. Martin

George R. R. Martin ötéves szerződést írt alá az HBO-val: a Trónok harca szerzője új tartalombirodalmat hoz létre a televízió és streamingszolgáltatója, az HBO Max számára. Sok minden más mellett azért is érdekes a bejelentés, ugyanis 2019-ben a Netflix happolta el a sikersorozat készítőit több mint tízéves együttműködés után.

A The Hollywood Reporter szerint a négyszeres Emmy-díjas író készíti executive producerként az HBO számára a Who Fears Death című sorozatot, Nnedi Okorafor nigériai-amerikai író 2011 posztapokaliptikus regényének adaptációját, valamint Roger Zelazny Roadmarks című regényének feldolgozását is.

George R. R. Martin Konyvek Tronok Harca Hbo
George R. R. Martin 2012-Ben / Fotó: Nathan Denette)

A hónap elején jelentették be, hogy a csatornánál újabb három Trónok harca-előzménysorozat készül. Ezzel ötre bővül a Trónok harcához kötődő előzménysorozatok száma.

Mindezek mellett egy felnőtteknek szánt animációs sorozatot is terveznek a Trónok harca nyomán, ennek cselekményét azonban még nem jelentették be.

Oké, de mikor jönnek a Trónok harca-könyvek?

Még 2019 novemberében beszélt R. R. Martin a Trónok harca-könyvek folytatásáról. Noha véget ért a nagy sikerű sorozat, a fentebb is említett spin-offok, előzménysorozatok és a kötetek folytatása még mindig közbeszéd témájáva teszik.

Kapcsolódó cikk

Akkor azt írta a blogján megjelent írásában, addig nem foglalkozik a sorozattal, amíg be nem fejezi a készülő, The Winds of Winter (Tél szelei) című könyvét, amely A jég és tűz dala sorozat utolsó előtti része. Azonban most, hogy ötéves szerződést írt alá a HBO-val, nehéz lesz a könyvekre fókuszálnia. A rajongók 2011 óta várják a Sárkányok harca című ötödik rész folytatását.

Tavaly júniusban arról szóltak a hírek, hogy George R. R. Martin a járvány miatti izoláció alatt bőven volt ideje az új részen dolgozni. A hegyekbe vonult el a koronavírus elől – ahonnan üzent is a rajongóknak –, ahol olyan jól haladt a könyvvel, hogy reményei szerint már jövőre a polcokra kerülhet a szóban forgó epizód. Mint mondta, minden nap sokat dolgozott az új részen. 

Tegnap elkészítettem egy új fejezetet, egy másikat három nappal ezelőtt, még egy másikat az előző héten. Ez nem azt jelenti persze, hogy a könyv holnap elkészül, és jövő héten már megjelenik. Ez egy hatalmas könyv lesz, még hosszú utat kell megtennem, mire elkészül

– írta a blogján, amit a The Guardian szemlézett.

A zárórészről egyébként eddig csak azt tudni, hogy A Dream of Spring lesz a címe.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet